חומצה פולית היא ויטמין מסיס במים המשתייך לקבוצת ויטמיני ה-B. השם Folet מקורו במילה הלטינית 'פוליום' שפירושה עלה, ואכן חומצה פולית מצויה בירקות עליים ירוקים, בתרד, לפת, עגבניות, פרי הדר, שעועית יבשה, דגנים ואפונה.
בשנות ה-70 זיהו את החומצה הפולית כרכיב תזונה החיוני למניעת אנמיה בנשים הרות. היא עוזרת ביצירת תאים חדשים, ביצירת החומר התורשתי בכל תא בגופנו - DNA ובמניעת שינויים ב-DNA העלולים לגרום למחלות סרטן. היא חיונית בעיקר בתקופה של חלוקת תאים וגדילה בהריון, וביילודים. מבוגרים וילדים זקוקים לחומצה פולית ליצירת תאי דם אדומים תקינים ולמניעת אנמיה.
מצב חסר בחומצה פולית מופיע כאשר יש דרישה עולה בגוף שאינה מתאימה לצריכה, או כאשר הפרשת הוויטמין מן הגוף עולה. מצבים של הריון והנקה, צריכת אלכוהול, מחלות מעיים הפוגעות בספיגה, דיאליזה ומחלת כבד, גורמים לחסר בחומצה פולית.