|
אסטרטגיה לא נכונה [צילום: AP]
|
|
|
|
תוספות תזונתיות מעלות הסיכון לסרטן
|
יפעת גדות
|
כיום ידועה רק מחצית מההשפעה של חומרים אלו ברמה הביולוגית * למרות שמייחסים להם דברים כלליים מדי, וקוראים להם אנטי-חמצוניים או מינרלים חיוניים, הביולוגיה שלהם מורכבת הרבה יותר * לפעמים ההשפעות הלא מכוונות שלהם כוללות עלייה בסיכון לסרטן
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אנשים המשתמשים בתוספות סידן עלולים להעלות את הסיכון שלהם להתקף לב. כך מזהירים חוקרים מגרמניה.
תוספות סידן ניתנות לעתים תכופות לאנשים מבוגרים במטרה לחזק את העצמות ולמנוע שברים, אך המחקר, שפורסם בכתב העת הרפואי "Heart", הראה כי יש לעשות בהן שימוש מושכל וזהיר.
מומחים בתחום סבורים כי תזונה מאוזנת הכוללת סידן היא אסטרטגיה טובה יותר.
החוקרים, מהמרכז הגרמני למחקר שבהיידלברג, עקבו אחר 23,980 איש למשך יותר מעשור. הם השוו את מספר התקפי הלב בקרב אנשים שהשתמשו בתוספות סידן לזה שבקרב אנשים שלא השתמשו בהן.
851 התקפי לב אירעו בקרב 15,959 איש שלא השתמשו בתוספות. אנשים שהשתמשו בתוספות סידן היו בסבירות גבוהה ב-86% לסבול מהתקף לב במהלך המחקר. לדברי החוקרים, הסיכוי להתקפי לב עלול להיות גבוה בצורה משמעותית בעקבות השימוש בתוספות סידן, ולכן יש להשתמש בהן בזהירות.
מומחים שהגיבו לממצאים אמרו כי אוסטאופורוזיס הוא מצב בעייתי בקרב נשים וזהו צעד חסר אחריות מצד המדענים לייעץ לנשים להפסיק את השימוש בתוספות הסידן על בסיס סקר לקוי, במיוחד כשהקשר בין סידן, ויטמין D ובריאות העצם מאושר על-ידי הרשות לבטיחות המזון האירופית.
כמו-כן, מומחים בתחום שהגיבו לממצאים טוענים מצידם, כי אנשים המקבלים תוספות סידן צריכים להמשיך ולהשתמש בהן ולשוחח עם הרופא אם הם מודאגים. המחקר מצביע על כך שקיים סיכון גבוה להתקפי לב אצל אנשים המשתמשים בתוספות סידן אך אין זה בהכרח מעיד על כך שהתוספות הן שגורמות להתקפי הלב.
הם מדגישים כי עדיין יש צורך לשפוך אור על הקשר בין תוספות סידן לבין בריאות הלב ולקבוע אם הסיכונים הפוטנציאליים עולים על היתרונות בהיבט של אוסטאופורוזיס לדוגמה.
מומחים אחרים טוענים כי כיום הולכות ומצטברות ראיות לכך שהתוספות אינן בטוחות וכן אינן יעילות, ולכן אין לעודד את השימוש בהן ולעודד צריכת סידן בעזרת תזונה מאוזנת.
יש להתייחס לסידן כמרכיב חשוב בתזונה מאוזנת ולא כאל תרופה זולה. מקורות טובים לסידן כוללים חלב ומוצרי חלב, משקאות סויה וירקות בעלי עלים ירוקים.