|
להיות זהירים [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
לקראת ראש השנה והחגים הבאים עלינו לטובה משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות הנוגעים לקנייה ולטיפול בדגים גולמיים למאכל, למניעת זיהום בחיידק ה-Vibrio vulnificus, בעיקר בדגים: מושט/אמנון, בורי ודניס.
החיידק Vibrio vulnificus עלול לגרום לזיהומים חמורים, המאופיינים בכאב חזק, בצקות, בועות, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח (זיהום) דם.
על-פי נתוני המחלקה לאפידימיולגיה במשרד הבריאות, בשנת 2011 דווח על חמישה מקרים של תחלואה ב-Vibrio vulnificus.
משרד הבריאות ממליץ - על-מנת להימנע מזיהום הויבריו:
1. לקנות דגים ממקומות מורשים בלבד (בעלי רשיון עסק).
2. לוודא כי הדגים המוצגים בוויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח.
3. ככלל, אין לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים.
4. יש להקפיד לקנות רק דגים שנוקו מסנפירים, מקשקשים ומזימים.
5. לחולים במחלות כרוניות, ו/או לבעלי מערכת חיסון מוחלשת ו/או פצעים פתוחים בידיים - מומלץ להימנע מכל מגע עם הדגים.