|
מועיל לבריאות [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
תזונה שכוללת חומרים הנמצאים בשוקולד, בתה ובפירות גרגריים יכולה לעזור ולהגן מפני סוכרת ומפני מחלות אחרות. אלו ממצאי מחקר חדש.
המחקר כלל קרוב ל-2,000 נשים בריאות מבריטניה שמילאו שאלונים בנושא תזונה ועברו בדיקות דם למדדי סוכר (גלוקוז), דלקתיות ועמידות לאינסולין.
המחקר בדק למעשה את היתרונות של אכילת תת-קבוצות של פלבנואידים מסוימים. החוקרים התמקדו בפלבנולים, הנמצאים בעשבי תיבול ובירקות כמו פטרוזיליה, קורנית וסלרי, ובאנתוציאנים, הנמצאים בפירות גרגריים, בענבים אדומים, ביין ובפירות וירקות אדומים וכחולים אחרים.
דלקתיות כרונית
החוקרים, מאוניברסיטת מזרח אנגליה, גילו כי צריכת רמות גבוהות של פלבנולים ואנתוציאנים קשורה לעמידות נמוכה יותר לאינסולין, לוויסות טוב יותר של רמות הסוכר בדם ולרמות דלקתיות נמוכות יותר. דלקתיות כרונית קשורה לסוכרת, להשמנה, למחלות קרדיווסקולריות (של הלב ולכי הדם) ולסרטן.
ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת Nutrition.
לדברי החוקרים, זהו המחקר המקיף הראשון שנעשה בבני אדם ובחן כיצד מרכיבים ביו-אקטיביים אלו יכולים להוריד את הסיכון לסוכרת.
מחקרים קודמים שנעשו במעבדות הראו כי סוגי מזון אלו עשויים להשפיע על רמות הסוכר בדם, המשחקות תפקיד בסיכון לסוכרת מסוג 2. עם זאת, לא ברור היה כיצד צריכה קבועה של מרכיבים אלו יכולה להשפיע על רמות הגלוקוז, על רמות הדלקתיות ועל העמידות לאינסולין.
מה שנותר לא ברור אלו הכמויות הנדרשות ממרכיבים אלו כדי להוריד את הסיכון לסוכרת. כמו-כן לא ברור עדיין גם מה מידת התועלת הבריאותית ממרכיבים אלו.