מדענים צ'כים מדווחים כי ייצרו בירה חדשה שאינה מכילה אלכוהול, אך מכילה פיטואסטרוגנים בכמות פי עשרה מהכמות הנורמלית, ושתעזור לנשים הסובלות מגיל המעבר.
הבירה, שפותחה על-ידי 'המוסד למחקר לחליטה וייצור משקאות משכרים של הרפובליקה הצכית', מתוכננת להקל על תסמיני גיל המעבר ולשמור על צפיפות העצם על-ידי טיפול בחוסר ההורמון אסטרוגן אצל נשים צ'כיות רבות.
פריצת דרך בתפקוד המזון
הפיתוח מציין פריצת דרך ניכרת בעולם הבירה, במיוחד בתקופה בה מזונות תפקודיים הופכים פופולריים בשווקים רבים.
רמות האסטרוגן יורדות באופן משמעותי אצל נשים בתחילת גיל המעבר ונשארות נמוכות משלב זה והלאה. מחקרים מצאו קשר בין חוסר ההורמון לעלייה בסיכון למספר בעיות בריאותיות, כולל מחלות לב ואוסטאופורוזיס.
מאחר שהנשים הצ'כיות סובלות מחוסר באסטרוגן בתזונה רצו החוקרים לפתור זאת בעזרת הבירה משום שהרפובליקה הצ'כית היא מספר אחת בעולם בצריכת בירה.
הצ'כים שותים בממוצע 161 ליטרים של בירה בכל שנה, בהשוואה ל-121 בגרמניה, 84 בארצות הברית וכליטר בהודו.
מדענים יודעים זה זמן מה כי כשותית - העץ שבו משתמשים (לאחר ייבוש) בתהליך ייצור הבירה לקבלת הטעם המריר מכיל באופן טבעי פיטואסטרוגנים, צורה של הורמון האסטרוגן הנמצא בצמחים.
שיטת פיתוח חדשה
החוקרים דיווחו כי השתמשו בשיטת פיתוח חדשה כדי לייצר את הבירה. השיטה, לדבריהם, תאפשר גם ייצור בירה ללא אלכוהול שעדיין תשמור על טעמה על-ידי שימור אותן רמות של כשותית ולתת כמו בבירה האלכוהולית הרגילה.
המדענים מתכננים כעת להרחיב את המחקר ולהביא את הבירה החדשה שלהם להופעת הבכורה בשוק. המימון, עם זאת, עשוי להוות בעיה ולמרות הניסיון לבצע מחקרים נוספים עדיין קיימת בעיה של תזרים מזומנים, לדבריהם.