שתיית מיץ דובדבנים לאחר התעמלות עשויה להפחית את כאבי השרירים כתוצאה מהמאמץ, כך על-פי תוצאותיו של מחקר קטן.
חוקרים מאוניברסיטת ורמונט שבברלינגטון, ארה"ב, חקרו 14 מתנדבים שהתעמלו במשך תקופה של שבעה ימים. המשתתפים שתו משקה משולב של מיץ דובדבנים ותפוחים, או משקה ללא מיץ הדובדבנים למשך שלושה ימים לפני שהתעמלו, ולמשך ארבעה ימים נוספים לאחר שהתעמלו.
ההתעמלות כללה הפעלת שרירי זרוע אחת, אותה כופפו ומתחו המשתתפים 20 פעם. לאחר שבועיים, חזר התהליך על עצמו, כשהמשתתפים ששתו מיץ דובדבנים - שהכיל מיץ מכ- 50-60 דובדבנים - החליפו למשקה השני ולהיפך. תרגילי שרירי הזרועות הוחלפו גם כן.
המשתתפים נתבקשו לזהות את הכאב בשרירים ולדרגו על-פי סולם ערכים של 1-10, והחוקרים ניתחו את כוח השרירים ואת טווח התנועות.
מיץ דובדבנים מפחית את הכאב
משתתפים ששתו את תערובת המיץ השניה חוו ירידה של 22% בכוח השרירים, ואילו אלו ששתו את תערובת מיץ הדובדבנים איבדו רק 4% מכוח השרירים שלהם. אחוזי הכאב שעליהם דיווחו היו גם הם הרבה יותר נמוכים, 2.4% בהשוואה ל- 3.2% לאלו ששתו את המשקה השני. לאחר 96 שעות, המשתפים ששתו את מיץ הדובדבנים הצליחו אפילו להעלות את רמת חוזק השרירים.
תוצאות המחקר, שמומן על-ידי חברת 'Cherrypharm', פורסמו במהדורה המקוונת של העיתון הבריטי לרפואת ספורט.