רוב הישראלים מתייחסים לתפוז כחיסון מפני מחלת השפעת ואילו המודעות לשאר הפירות והירקות, אשר מסייעים לשיפור המערכת החיסונית, נמוכה יחסית. כך עולה מבדיקה שערכה רשת ג'וסלנד.
לדברי הרשת, חלה עלייה משמעותית בקרב לקוחותיה בצריכת קוקטייל פירות על בסיס תפוזים או מיץ תפוזים סחוט.
אמיר יצקן, מבעלי הרשת, מסר: "בתעשיית המזון של היום, רק מתחילה המודעות לחשיבות שמירת ערכיהם התזונתיים של המוצרים. מודעות זו מציבה את התעשיינים בפני דילמה לא קלה - איכות, או כמות? פס היצור בנוי לרוב באופן שיאפשר תפוקה מקסימלית בעלות מינימלית. כך הצרכן מקבל לידיו מוצר זול, יפה מראה ומרשים... רק מה, המוצר היפה השאיר את ערכיו התזונתיים אי שם בין המקפיא של המחסן לבין המקפיא של דוכן המיצים".