יכול להיות שההמלצות החדשות לנשים המתכננות הריון הן שתיית חלב שמן ואכילת גלידה? אולי. מחקר חדש מגלה כי מוצרי חלב עתירי שומן עשויים להוריד את הסיכון של אישה לסבול מבעיות של ביוץ.
החוקרים דיווחו גם כי מוצרי חלב דלים בשומן עשויים למעשה להעלות את הסיכון של אישה לאי פוריות הקשורה לביוץ.
החוקרים, מבית הספר הארוורד לבריאות הציבור שבבוסטון, ניתחו נתונים שנאספו מ-18,555 נשים שניסו להרות בין השנים 1991 ל-1999. הנשים דיווחו על המאכלים שאכלו בשאלונים שמולאו כל שנתיים במהלך תקופת המחקר. נשים שאכלו שתי מנות או יותר של מוצרי חלב דלי שומן ביום העלו את הסיכון שלהן לאי פוריות הקשורה לביוץ ב-85%. נשים שאכלו מוצר חלב עתיר שומן ביום הורידו את הסיכון שלהן לסוג זה של אי פוריות.
עורכי המחקר אומרים כי נשים המעוניינות להרות צריכות לשקול הוספת מוצרי חלב עתירי שומן לתזונה. הקווים התזונתיים המנחים כיום בארצות הברית ממליצים על שלוש מנות לפחות של מוצרי חלב דלי שומן ביום, תפריט שעורכי המחקר טוענים כי עשוי להוריד את הסיכויים של אישה להרות.
הם מדגישים כי לא מדובר באישור להתמכרות למוצרי חלב עתירי קלוריות וכי נשים צריכות עדיין לאכול את אותו מספר קלוריות ולהמנע משומנים רוויים רבים על-ידי התאמת הדיאטה בצורה שתפצה על אכילת מוצרי החלב השמנים.
החוקרים דיווחו כי חומרים שומניים מסיסים הנמצאים בחלב שמן מלא משפרים כפי הנראה את תפקוד השחלות.