אחד מכל שני חיילים המשרתים בבסיסים הפתוחים אוכל מחוץ לחדר האוכל בבסיס. כך עולה מנתוני ענף המזון במחלקת ציוד לוגיסטי (צ"יל) שבאגף הלוגיסטיקה, הרפואה והמרכזים (אלר"ם).
הבדיקה נערכה במגוון בסיסים פתוחים בהם בין היתר הקריה, תל השומר וצריפין. תוצאותיה התפרסמו לקראת כניסתו של פרויקט מי"ל (מזון ישיר לחייל) לבסיס הקריה, לתחנת גלי צה"ל ולבסיסי חיל האוויר באזור המרכז, בקיץ הקרוב.
בצה"ל אומרים כי אכילה מחוץ לבסיס מתבססת לרוב על מזון מהיר שאינו מספק את הצרכים התזונתיים של החיילים, וכי בעת פיתוח התפריטים ולוחות המזון [תקן המזון המגיע ליחידה בהתאם לרמת פעילותה במשך כשבועיים, וכולל בתוכו את כמות פריטי המזון המגיעים ליחידה ואת ערכם התזונתי] בפרויקט מי"ל, שולבה תזונאית שהגדירה את כל הפרמטרים התזונתיים, והבטיחה שכל אבות המזון ייכללו בארוחה.
הפיקוח על המזון במסגרת הפרויקט יתבצע באמצעות סדרת ביקורות-פתע במפעלים בנות מספר קריטריונים בהם אחסון חומרי הגלם, בישול המזון ורמת הניקיון במפעל. על-מנת שמפעל יספק מזון לצבא עליו לעמוד במספר תקנים בהם רישיון תקף לייצור מזון מטעם גוף ממשלתי ובשורה ארוכה ומחמירה של בדיקות. כמו-כן, תינקט מדיניות נקודות במפעלים לפיה, כל מפעל יקבל נקודות "טובות" ו"רעות" ובמידת שיחרוג מהתקנים, ייקנס כספית.
בחדרי האוכל הבסיסיים, תתבצע ביקורת שוטפת מטעם קציני ברה"ץ על תפקוד המטבח ועל אופן הגשת המזון.