הדבר הכי חכם לעשות כשהולכים לאכול בצרפתית טובה, זה להביא איתך צרפתייה. ככה אתה יכול להיות בטוח שלא עובדים עליך. לקח לי קצת זמן להסביר לה שאפשר לבשל אוכל מצוין וגם כשר - או בקיצור, לכי תוכיחי שאין לך אחות - אז הזמנתי אותה ל"
לה גוטה", המסעדה הצרפתית הכי, אבל הכי, מדוברת בירושלים.
"לה גוטה", כדרכן של מסעדות גורמה ירושלמיות, ממוקמת בבית ישן ומקסים. אם בא לכם לחגוג יום נישואין או חצי שנת חברות (או שבוע חברות במקרה שלי, אני אדם קצת לחוץ), זה המקום.
נתחיל בלחם הבית - לחמניות רכות וחמות שעושות טוב על הנשמה, במיוחד אחרי פסח, המוגשות עם עגבניות מיובשות ורוטב פסטו מדהים. בירור קצר העלה שהפסטו עשוי משלל עשבי תיבול ואגוזים, שמעניקים לו טעם עדין ושונה.
למנה ראשונה הזמנתי סביצ'ה (60 ש"ח), צעד אמיץ מצידי כי מדובר בדג נא המוגש עם חצילים ופלפלים קלויים עם שמן זית ועוד דברים טובים. היה ממש טעים והדג הנא, למרות החששות, הוסיף, והוסיף הרבה. אין ספק - המעז מנצח! אבל מסתמן שמדובר בניצחון בקרב ולא במלחמה, כי המנה של הצרפתייה הייתה טעימה אפילו יותר - פטריות פורטבלו ממולאות כבד אווז במרסלה (75 ש"ח). הכבד היה עשוי באופן מושלם, מה שהסתדר מצוין עם הפטריות הטובות בעולם (אם מתעלמים בחן מהכמהין) - הפורטבלו.
ביקשנו מהמלצרית המקסימה שלנו להציע לנו יין טוב והיא בחרה ב"יראון" של הרי גליל. יסלח לי נפוליאון על ידיעותיי הקלושות ביין, אך המסקנה שלי הסתכמה ב"יאמי!". הצרפתייה קצת יותר מבינה ממני והיא חשבה שזה יין "סוף הדרך" שילך טוב עם המנות העיקריות שלנו, מה שמביא אותנו לאנטרקוט בגריל בדבש תמרים וקונפי שום (90 ש"ח) ופילה בקר ברוטב פטריות פורצ'יני ושמן כמהין, מהמנות המיוחדות של המסעדה (110 ש"ח).
האנטרקוט היה מעולה, רך ואדמדם. השילוב עם דבש התמרים היה רעיון כביר במיוחד כאשר כמה שיני שום צלויות היטב מפוזרות מלמעלה. אחלה מנה. הפילה של הצרפתייה היה פשוט מ-ע-ו-ל-ה, רך ונימוח, אבל גולת הכותרת, היהלום שבכתר, הדובדבן שבקצפת, היה הרוטב הסופני מפטריות הפורצ'יני, שאמנם היה עז ודומיננטי, אבל בשום אופן לא האפיל על טעמי הבשר של הנתח המשובח. הצרפתייה התלהבה גם משמן הכמהין, כי לצרפתים יש את הקטעים שלהם ופטריות כמהין זה אחד מהם. מומלץ בטירוף, בקיצור.
לקינוח הגיע אל שולחננו יין מוסקטו של גולן, זהוב ומבעבע. עכשיו אני יכולה להגיד שאין כמו יינות ישראלים, ועוד מניסיון. הזמנו גם עוגת וולקנו שוקולד חמה וטעימה (35 ש"ח) שלוותה בכדור גלידת ווניל. שוקולד הוא הדרך הטובה ביותר לסיים ארוחה מושלמת. הצרפתייה הבטיחה למסור לפריז ד"ש ממני והבטיחה שכשתחזור לבקר, נקפוץ שוב ל"לה גוטה". יש למה לחכות.
לה גוטה - יוסף ריבלין 18 נחלת שבעה ירושלים, 02-6232322, 02-6244711