מטעי דובדבן רבים נפגעו במהלך מלחמת לבנון השנייה, לפני כעשרה חודשים, כתוצאה מכניסת הטנקים לאזור לבנון ומשריפות שגרמו הטילים. מטעים אלו עדיין לא שוקמו, וכמו כן ישנם עדיין חקלאים שהפיצויים לא הועברו אליהם.
חיים הוד, חקלאי ממטולה, אמר כי למרות נזקי המלחמה למטעי הדובדבן, ישנה עלייה של 100% ביבול הדובדבנים השנה במטולה, וזאת בשל החורף הקר במיוחד, וכמויות קור שנמשכו לאורך תקופת הסתיו והאביב. הוד מסר, כי בשנת 2006 נקטפו במטולה 7.5 טון, והשנה יעמוד סך יבול הדובדבן במטולה על 15 טון(!) - עלייה של 100%.
"הדובדבן השנה איכותי ונגיש יותר, והחל מהחודש יהיה גם זול יותר לצרכן עקב שנה פורייה במיוחד לענף בכל הארץ. אם עד כה עמד המחיר הסיטונאי לחקלאי על 50 שקלים לק"ג, החל מהחודש יורד המחיר עד ל-15 שקלים לק"ג, דבר היוצר בעיית רווחיות למגדל", אמר הוד.
במטולה נפתחה עונה קטיף הדובדבן לפני כחודש, עם זן הבורלא המקדים, ותסתיים בסוף יוני. ברמת הגולן, רק החלה עונת הקטיף, הצפויה להסתיים בתחילת אוגוסט. ברמת הגולן צפויה עלייה של כ-10% בכמות יבול הדובדבן השנה. בקיבוץ מרום גולן, שלו 85 דונם מטעי דובדבן, צופים כי השנה תהיה עלייה של 10% ביבול פרי הדובדבן בגולן, כתוצאה מתנאי הגידול - מנות הקור הגבוהות, חורף קר במיוחד, וכי אלו הסיבות העיקריות שאיכות הדובדבן תהיה גבוהה יותר.
בכל הארץ צפויים להיקטף כ-3,500 טון דובדבנים מהם 2,500 בגולן (מגזר יהודי +דרוזי) בגליל העליון- כ-450 טון דובדבן ובאזור ירושלים- 600 טון.
פילוח השוק בזנים בישראל: בורלא- 23%, צ'ינוק- 5% ,רנייר- 25%, בינג- 21%, ואן- 1%, סטלה- 4%, הידל פינדל-7%,סאם- 1%, אחרים- 5%. הענף מתאפיין במגוון זנים רחב מאד ובכ-40 יישובים בארץ. כ-75% מיבול הדובדבנים בארץ גדל בגליל ובגולן. היקף ענף הדובדבן בשוק במחיר לצרכן הסופי הוא כ-40 מיליון ש"ח בשנה.
המדינות המובילות בגידול דובדבן הן איטליה, צרפת ואזור אורגון בארה"ב. בישראל היבולים גבוהים יותר מאירופה כמעט בטון, בשל המיקרו אקלים.
הדובדבן, מאחר שהוא פרי אדום הינו בעל ערכים תזונתיים רבים וחיוניים כמו: תועלת לראייה, לכולסטרול הטוב, מטיב ומווסת את מערכת העיכול, עוזר מאוד במקרה של הירדמות ידיים ורגליים ובעל ערך קלורי נמוך.