נצרת עילית חוגגת 50 וכדי לציין בטוב טעם את היובל המכובד החליטו בעיר לחגוג בפסטיבל "ניחוחות הגליל", אירוע קולינארי לכל המשפחה שיתקיים זו השנה הראשונה במתחם השוק העירוני.
ניר צוק, השף של מתחם המסעדות קורדליה, נועה וג'אפה בר ביפו, נבחר להיות "אוצר" הפסטיבל והיה מעורב בתהליך בחירת הדוכנים ובניית הקונספט הקולינארי של האירוע: "כל פעם שיש אופציה להסתובב בגליל אני שם". הוא מספר ש"השוק בנצרת עילית מקורה ומזכיר שווקים אירופאים. הלכנו בו ובחרנו את הבסטות השוות שמציגות פירות וירקות מכפרי האזור, חמוצים וממתקים". חלק אחר מהבסטות יוחלפו לכבוד הפסטיבל בדוכנים "מיובאים" של מסעדות מובילות מהאזור ויצרנים קטנים וגדולים של תוצרת מקומית משובחת. צוק מבטיח שתיהנו מ"כנאפה מדהימה מכפר כנא, מהקבב המפורסם של דוחול בעמדה של מסעדת דיאנה, שן-די התאילנדית מנצרת עילית, המטבח של ישראל, חומוס נצרתי ומנות בשרים ודגים".
מבחינתו של צוק חלק גדול מהכיף בפסטיבל הוא המפגש עם המגדלים והיצרנים המקוריים: "יותר נחמד, גם אצלי במסעדה, לעבוד ישירות מול החקלאי ופחות מול משווקים משניים". לכן, לצד המסעדות, תמצאו יצרנים של שמן זית, דבש ופירות יער; יצרנים ביתיים של ריבות; מחלבות בוטיק שיציגו גבינות איכותיות; בר יינות ענק שיפגיש את יקביי הבוטיק בגליל ובגולן; לחמים מיוחדים; מבחר צבעוני וריחני של תבלינים ואפילו דוכני מכירת חפצי אומנות, שמעוצבים כולם על-ידי תושבי הגליל.
כדי להעסיק את הילדים בזמן שאתם מנשנשים לכם ממטעמי האזור מספקים מתכנני הפסטיבל אטרקציות משפחתיות: יובל המבולבל, בוב ספוג, קרקס אפריקני וסיני, סאבלימינל והצל, אמני שטח, סטאלוס ואורן חן ועוד.
זוהי הפעם הראשונה שהפסטיבל נערך והתקווה מבחינת צוק והמארגנים היא שהוא יהפוך למסורת קבועה ואבן שואבת ליצרנים מהאזור ולקהל מהצפון והמרכז. הפסטיבל אמור גם לקרב לבבות ולהפגיש את תושבי הגליל: יהודים, ערבים, עולים חדשים וותיקים עם האורחים מרחבי הארץ.
פסטיבל ניחוחות מהגליל - מתחם השוק העירוני נצרת עלית יום ה' 7.6 החל מהשעה 17:00 ועד 2:00, יום ו' 8.6 החל מ-11:00 בבוקר ועד 16:00 אחה"צ. הכניסה חופשית.