קופת-חולים הכללית החליטה להירתם לעזרתם של אלה מבין חבריה הסובלים מעודף-משקל. בימים אלה היא מפיצה ביניהם חוברת-הדרכה, ובה שורה של המלצות לדיאטה, שנועדה לסייע להם לרדת במשקלם, על-ידי הפחתה בצריכת הקלוריות והגבלת המלח עד למינימום, במקרה של לחץ-דם גבוה. כעיקרון בסיסי מומלץ שלא לאכול, לעולם, בשעת עיסוק אחר, כגון צפייה בטלוויזיה, או קריאה. יש לאכול בישיבה בלבד ולהתחיל כל ארוחה בירקות חיים, בכל צורה שהיא.
בארוחות-צהריים וערב מומלץ לשלב ירק מבושל, ובארוחת-בוקר - סלט, או ירק רענן מסויים. לחם, על-פי דיאטה זו, אין לאכול יותר מפרוסה אחת, בבת אחת, לארוחה. אין לאכול שני מיני מזונות עמילניים, כגון תפודים ולחם בעת ובעונה אחת. יש לאכול רק מנת פרי אחת בבת אחת, ולהימנע כליל משתיית מיצי פירות. מומלץ להפסיק לאכול כשאתה חש שאינך מלא לחלוטין. תחושת השובע תבוא כעשרים דקות לאחר שתפסיק לאכול.
מי שקונה בוטנים, שקדים, או אגוזים אחרים, מוטב שיקנה אותם תמיד בקליפותיהם. כאשר קולפים את האגוזים לפני אכילתם - משיגים שליטה טובה יותר על הכמות שצורכים. מרקים שהוכנו ללא שומן, או שהשומן הוסר מהם, אפשר לאכול ללא הגבלה. אין לאכול מרקים המכילים סוכר, כגון חמיצה. יש להימנע ממרק משומר, או מאבקת-מרק, המכילים כמות גדולה של מלח. תבלינים מותרים ללא הגבלה. הם אינם מוסיפים קלוריות לתפריט ואינם משמינים.