המסורת הקולינרית האיטלקית כוללת אלפי מתכונים שנוצרו במטבחים השונים של חבלי הארץ היפה הזו, שהיתה שער קולינרי חשוב בין אירופה לאגן הים התיכון. אנחנו זוכים בעיקר ליהנות מצדו הים-תיכוני של השפע הזה. חיטת הדורום, שממנה נולדה הפסטה, שמן הזית, העגבניה, עשבי התבלין ושאר חומרי הגלם המזוהים עם המטבח האיטלקי גדלים גם פה, ואין דבר נעים יותר מארוחת פסטה קלילה מלווה ביין צונן ביום קיץ חם.
צפון
פוקצ'ה בר - איל אלחנתי, הבעלים, הוא חבר בעמות הסלואו פוד הגלילית, והעקרונות המדריכים את רוח הסלואו פוד ניכרים גם בתפריט המסעדה, המגישה פסטות, פוקצ'ות ופיצות הנאפות בטאבון אבן: אוכל טוב, פשוט והוגן המיוצר מחומרי גלם מקומיים טריים. הפשטות הזו, שהפכה את המקום לפופולרי במיוחד בקרב המקומיים, היא אידאלית גם למשפחות מטיילות.
ללה - התפריט הוא תפריט אקלקטי אופנתי, אבל יש בו גם אגף נרחב של פסטות טריות המיוצרות במקום ומוגשות עם רטבים קלאסיים פשוטים.
פסטה קרולה - בני משפחת קרולה מגישים על מפות אדומות משובצות ניוקי קליל ואוורירי, רביולי ופסטות טריות נוספות המיוצרות מדי יום במטבח הביתי.
תל אביב
אמורה מיו - איש לא יטען שאת הארוחה האיטלקית הטובה בחייו הוא אכל דווקא שם, אבל השירות הזריז והמקצועי, המחירים הסבירים ואווירת ההמולה הביתית - שמזכירה טרטוריות איטלקיות אמיתיות הופכים את המסעדה הזו לשווה ביקור.
טוטו - תחת הנהגתו של השף ירון שלו נע הכיוון ממטבח איטלקי מסורתי לתפריט ים-תיכוני אישי, אבל ההשראה האיטלקית עדיין נוכחת ואחרי השיפוץ שנערך במקום נעים להתענג בו על מעדנים כמו פרשוטו ותאנים, פיצה דקיקה עם שפע צ'ילי, ניוקי ערמונים וכמהין וקנולי בנוסח הסיציליאני, בצק ממולא בקרם ריקוטה, וניל ופירות מסוכרים ומטוגן בשמן עמוק.
פרונטו - רפי אדר, קולנוען ובעלים, בחר באיטליה כמולדת שניה, והמסעדה מעוצבת ופועלת בצלמו ובדמותו. במסעדה הטובה והיציבה הזו, שפועלת כבר למעלה מ-15 שנים, כדאי לנסות את הארנג'יני, את הפפרדלה ראגו, את הריזוטו השחור, את הפנה קוטה ועוד מנות קלאסיות שמבוצעות כאן בשלמות.
וינס ותמר - תמר כהן צדק ווינס מוסטרד מגישים תפריט אירופאי קלאסי, בעיקר בהשראה איטלקית, באווירה ביתית חמימה שמזמינה את הלקוחות הקבועים לבדוק את הסירים שבמטבח הפתוח. בנוסף לפסטות המצוינות כדאי לבדוק את הנקניקים הביתיים שמכין וינס.
פסטה מיאה - כשרוצים ארוחה פשוטה בתמחור הוגן, עדיין אין תחליף לסניף המקורי והנעים של ג'ורגיו' ספינו. התפריט מבוסס על מבחר יומיומי ומתחלף של פסטה טרייה שמכינים במקום ומספר מצומצם של רטבים על בסיס עגבניות, שמנת או שמן זית, וכל סועד משדך בהתאם לטעמו האישי את הפסטה לרוטב.
ירושלים
צ'לו - המסעדה הירושלמית הקטנה והאינטימית הזו מתהדרת במפות צחורות, סקלופיני עגל מצוין, ובגינונים רשמיים שהפכו אותה לחביבת דיפלומטים והזרים הרבים הנמצאים בירושלים.
דרום
לוצ'נה - בתחנת הדלק שליד מושב אמונים מסתתרת הפתעה נעימה - תפריט איטלקי מצומצם ונטול יומרות שמגישים בני הזוג אורלי ואורן חיון, וכולל פוקצ'ות טריות, מיני אנטיפסטי ופסטות.