|
שוקולד - מזון משובח למוח
|
יפעת גדות
|
סריקות מוח שנעשו לנשים צעירות ובריאות במטרה לבדוק האם קקאו עשיר בפלבנואידים מסייע בהגברת תפקוד קוגנטיבי במהלך מטלות מנטליות מאתגרות הראו כי הוא הגביר את זרימת הדם למוח למשך שעתיים-שלוש
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חבל על המאמץ שלכם. ככל שתנסו להלחם בתשוקה לשוקולד, כך התשוקה לתענוג המתוק תלך ותגדל.
המכורים לשוקולד יכולים להתעודד משום שממתקים כמו השוקולד אינם ממכרים, למרות העובדה שאנשים רבים רואים עצמם כמי שמאבדים שליטה כשמדובר בדחף לממתקים, כך מדווחים חוקרים מאוניברסיטת בריסטול.
התנהגות הקשורה לאוכל עשויה להראות כהתנהגות של התמכרות במצבים קיצוניים אך השוקולד אינו עומד בקטגוריה זו, הם מבטיחים.
אנשים רבים מצביעים על מרכיבים מסויימים שבשוקולד - כדוגמת הפנילאתילאמינים - המייצרים 'תסיסה' כשהם מגיעים למוח - ראיה לכך שהשוקולד ממכר.
אך רבים ממרכיבים אלו קיימים גם בריכוזים גבוהים במזונות אחרים פחות מגרים כמו האבוקדו או הגבינה, ואינם גורמים להתמכרות למרות מה שרבים מאוהבי השוקולד טוענים.
במקום זאת, הגישה החברתית הרווחת כי השוקולד הוא "מאכל טעים אך לא ממושמע" עלולה להניע אנשים לראות בשוקולד תענוג אסור ולרצות בו אפילו יותר.
במילים אחרות, שוקולד הוא מזון נחשק ביותר, אך על-פי נורמות חברתיות נאכל באיפוק. למרות זאת, מדגישים החוקרים, הניסיון להתנגד לתשוקה לאכול שוקולד רק גורם למחשבות על השוקולד להפוך חזקות יותר, ולהגביר את התשוקה כתוצאה מכך.
מחקרים אחרים הראו כי שוקולד מריר מכיל מרכיבים מועילים הקשורים לבריאות הלב, למרות שמומחים מדגישים כי כמות הסוכר והשומן הגבוהה ברוב ממתקי השוקולד עלולה לבטל חלק מיתרונות אלו.
אך גם היתרונות הבריאותיים אינם הופכים את השוקולד המריר לפופולרי כמו ידידיו - שוקולד החלב והממתקים המצופים בשוקולד. והעובדה שבחירות מועדפות אלו מכילות כמויות נמוכות של מה שנקרא 'מרכיבים פסיכואקטיביים' הנמצאים בשוקולד המריר מספקת ראיות נוספות לכך שהשוקולד אינו ממכר.
לכן, טוענים החוקרים, הגיוני כי האהבה לשוקולד וההשפעות שלו על מצב הרוח נובעים בעיקר מהמרכיבים העיקריים שלו, הסוכר והשומן, וההשפעות התזונתיות שלהם על החושים.