|   15:07:40
  ראובן לייב  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
מהי חרדה דנטלית ואיך מתמודדים איתה?
קבוצת ירדן
אישור ETIAS לאירופה בעברית, איך זה עובד בדיוק?

עוף חם מסוכן לבריאות

הווטרינרים מציינים כי עוף חם איננו, בהכרח עוף טוב. להפך: ככל שהבשר עומד זמן רב יותר במקרר - הוא טעים, עסיסי ורך יותר
09/10/2007  |   ראובן לייב   |   חדשות   |   תגובות
[צילום: AP]

אחת המוסכמות, המקובלות על עקרת הבית הישראלית בהיכנסה לאטליז, קובעת כי עוף "חם" הוא טעים, בריא וטוב יותר מאשר העוף מן המקרר. לכן גם נמנע הקצב, המכיר עובדה זו מתוך נסיונו, מלפתוח את העוף מראש, ורק עם בוא הקונה הוא פותחו ומכינו לעקרת הבית.

אלא שמתברר כי עוף חם אינו, בהכרח, עוף טוב. גם טעמו אינו, בהכרח, משובח יותר מזה שבמקרר. ההפך הוא הנכון. את אגדת "העוף החם" הפריכה בימים אלה קבוצה של וטרינרים מרחבי הארץ, בכנס שקיימו בתל אביב. בכנס הוטעם כי העוף השחוט הטרי מכיל בתוך מעיו כמות גדולה של חיידקים. אלה מאכלסים את מעי העוף במשך כל ימי חייו, מבלי להזיק לו. יתר על כן: הם, אפילו, מועילים לעוף, לצורכי עיכול המזון. אולם, חיידקים אלה, הנמצאים במעיים, הם גם גורמי מחלות קשות, כאשר הם מצליחים לצאת מן המעיים ולחדור אל תוך גוף העוף.

עליית חום

מתברר שתהליך זה נמנע בשל העובדה שהמעיים מונעים מן החיידקים להיכנס לגוף על-ידי תנועתם הבלתי-פוסקת, הנמשכת כל ימי חיי העוף. עם מותו, ממשיכים המעיים להתכווץ ולנוע, אולם תנועתם זו נפסקת לאחר תקופה קצרה ביותר. כאשר היא נפסקת - יכולים החיידקים לחדור, בקלות רבה, דרך דופן המעי ולהתפשט בכל גוף העוף. לדברי הווטרינרים, תהליך זה הוא מהיר ביותר, עקב העובדה שלאחר השחיטה חלים בבשר העוף שינויים מסויימים, כגון עליית החום והתכווצות השרירים, המאפשרים לחיידקים טמפרטורה נוחה מאוד להתרבות ולהתפשטות. הם מתרבים באמצעות כלי הדם, המשופעים מאוד במעיים, והמובילים אותם, לאחר השחיטה, לכל מקום בגוף, שכן, הדם הנותר בכלי הדם, מהווה קרקע-מזון נפלאה לחיידקים. מתברר כי עוף, אשר הקרביים הושארו בתוכו זמן רב, יכול לגרום להרעלת-מזון קשה, המלווה בבחילות, הקאות ושילשולים. על כן מוצע לקנות עוף שמעיו הוצאו ממנו.

שינויים בבשר

כאן באה ההתנגשות עם הקצב באטליז. מי כמוהו יודע כי מעי העוף גם גם "מחסן החום" של גופו, משום שתהליכי העיכול גורמים לתסיסה ולעליית החום במעיים. מתברר שגם לאחר מות העוף, עדיין מצויים שיירי-מזון במעיו, אשר תוססים ושומרים על חומו. לכן נמנע הקצב מלפתוח את העוף השחוט לפני בואה של הקונה.

הווטרינרים מציינים כי עוף חם איננו, בהכרח עוף טוב. להפך: ככל שהבשר עומד זמן רב יותר במקרר - הוא טעים, עסיסי ורך יותר, עקב העובדה שלאחר מות העוף חלים שינויים מסויימים בבשר, אשר גורמים לו להיות טעים יותר.

הווטרינרים ממליצים שלא להחזיק במקרר בשר יותר מתקופה קצרה. אולם, ניתן בהחלט לשמור את העוף ימים מספר מבלי שיתקלקל. הדבר אמור לגבי בשר-עוף בלבד. אשר לחלקים הפנימיים, כמו כבד וטחול - אותם יש לשמור בקירור עמוק ולהיזהר, שכן אלו עלולים להתקלקל במהירות רבה.

הכותב הינו עיתונאי. שימש בעברו כעורך וככתב בידיעות אחרונות וב"קול ישראל".
תאריך:  09/10/2007   |   עודכן:  09/10/2007
ראובן לייב
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
"אנחנו בעיצומו של צונאמי, ועם צונאמי כזה קשה להתמודד". כך, בפשטות ובגילוי לב, מגדיר רון אילון, מנכ"ל yes, את המשבר שאליו נקלעה החברה מאז 6 בספטמבר, היום שבו החלו השיבושים בשידוריה. "זה פשוט סיפור הזוי שאנחנו יודעים מתי התחיל, אבל לא יודעים מתי ייגמר. מעולם לא היתה בישראל חברה מסחרית שהתמודדה עם משבר כזה", מוסיף אילון ומבהיר: "משווים את המשבר שלנו לסיליקון בחלב או למשבר השניצלים של טבעול, אבל זה בכלל לא על אותה סקאלה. במקרה שלנו, לא יודעים מתי זה ייגמר. אם היו אומרים לי לפני עשרה ימים שזה יימשך עד עכשיו, הייתי אומר שמדובר בהזיה". לפי ידיעות אחרונות הנחת העבודה של yes היא שרוסיה משבשת את שידורי הלוויין. גורמים ביטחוניים רומזים כי מדובר בפיגוע אלקטרומגנטי.
09/10/2007  |  רוני לינדר-גנץ  |   חדשות
כ-130 לוחמי טליבן ו-45 חיילים פקיסטנים נהרגו ביומיים של לחימה אינטנסיבית באזור הגבול עם אפגניסטן, כך דיווח הצבא (ג', 09.10.07).
09/10/2007  |  הדר פרבר  |   חדשות
סין תעצור את השתלת האברים מאסירים שהוצאו להורג מלבד במקרים שבהם מדובר בבני משפחה קרובים, כך מדווחת התקשורת הסינית כשהיא מצטטת מקורות באיגוד הרופאים הסיני (ג', 09.10.04).
09/10/2007  |  הדר פרבר  |   חדשות
יהלום כחול נדיר נמכר בסות'ביז שבהונג קונג תמורת 7.98 מיליון דולר - אבן החן היקרה ביותר בעולם שנמכרה במכירה פומבית.
09/10/2007  |  הדר פרבר  |   חדשות
מאחר שאין דרך לרפא הצטננות או שפעת, הטיפולים הקיימים כיום יכולים במקרה הטוב להקל על התסמינים או לקצר את משכם. אפשר להשתמש באחת ממגוון התרופות שעוזרות להקל על התסמינים, או לבחור בגישה הטבעית. מומחים מ"People's Medical Society", מציעים מספר תרופות ביתיות שעשויות לעזור לכם להרגיש טוב יותר כשאתם סובלים מהווירוסים:
09/10/2007  |  יפעת גדות  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
הרצל חקק
הרצל חקק
זה ספר שנכתב כדי לספר סיפור של אם, ובעצם זה סיפור של דור    מתברר, שאפשר גם לכתוב ביוגרפיה רוחנית, סיפור אישי של גיבורה שהיא גדולה מהחיים
דן מרגלית
דן מרגלית
מונחת לפני נתניהו הצעה יקרה מפז לנורמליזציה עם ערב הסעודית והוא מסכן את עם ישראל להחמיץ אותה ולהשאיר את החזית מול אירן פרוצה וחדירה
יצחק בריק
יצחק בריק
בתחילת תפקידו כשר הביטחון, הוצג בפניו ובפני בכירי משרדו וצה"ל דוח של 80 עמודים המפרט את בעיות הצבא ואי-מוכנותו למלחמה    אלא שגלנט והרמטכ"ל הלוי לא פעלו ליישום ההמלצות ובחרו לעסוק ב...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il