נשים הרות המקפידות על תזונה ים תיכונית יכולות לעזור ולהגן על התינוק שלהן מאסטמה ואלרגיות אחרות.
חוקרים מכרתים חקרו 468 אמהות ואת ילדיהן מתקופת ההריון ועד שש וחצי שנים לאחר הלידה.
הם גילו כי שכיחות האסטמה והאלרגיות היתה נמוכה במידה משמעותית בקרב ילדים לאמהות שאכלו כמות מרובה של ירקות ופירות, אגוזים ודגים במהלך ההריון.
ממצאי המחקר הראו גם כי צריכת רמות גבוהות של בשר אדום העלתה את הסיכון. הממצאים התייחסו למקרים בהם צריכה של בשר אדום היתה גבוהה מ-3-4 פעמים בשבוע.
מיליוני אנשים בעולם סובלים מאסטמה וכך גם מיליוני ילדים.
מחקר קודם שנעשה על-ידי אותו צוות חוקרים, מאוניברסיטת כרתים, גילה כי ילדים שאכלו תזונה ים תיכונית היו מוגנים מפני אסטמה ואלרגיות.
המחקר האחרון הראה כי ההשפעה המגנה של התזונה עשויה להתחיל בשלב מוקדם הרבה יותר.
החוקרים גילו כי כשהילדים היו בני שש וחצי שנים, לתזונה היתה השפעה מעטה למדי על הסיכון שלהם לאסטמה ולאלרגיות. אך התזונה של האמהות במהלך ההריון היתה מסתבר חשובה הרבה יותר.
חומרים זמינים חשובים
צריכה של ירקות יותר משמונה פעמים בשבוע, של דגים יותר משלוש פעמים בשבוע ושל קטניות יותר מפעם בשבוע, היתה בעלת השפעה מגנה במיוחד.
לדברי החוקרים, התזונה הים תיכונית היא תזונה מאוזנת ועשירה במזונות המכילים ויטמינים ומינרלים מועילים, ובמיוחד, עשירה בחומרים נוגדי חמצון המסייעים לשמור על בריאות הרקמות - כולל אלו שבריאות. חומצות שומן מדגים ידועות כמסייעות בהורדת דלקתיות מזיקה.
החוקרים הדגישו את הצורך במחקרים נוספים כדי להגיע להבנה טובה יותר לגבי המנגנונים של ההשפעות המגנות הללו ואת העובדה כ המחקר תומך בהמלצות הקיימות כיום לנשים בהריון - להקפיד על תזונה מאוזנת ובריאה.