נשים הצורכות על בסיס קבוע חלב או יוגורט דלי שומן נמצאות בסיכון נמוך יותר לפתח לחץ דם גבוה. כך מציע מחקר חדש.
במסגרת מחקר שכלל קרוב ל-29,000 נשים אמריקניות בגיל 45 ויותר, חוקרים גילו כי אלו שהתזונה שלהן כללה את הכמות הרבה ביותר של מוצרי חלב דלי שומן היו בסבירות נמוכה יותר לפתח לחץ דם גבוה לאורך תקופה של 10 שנים.
הם גילו יתרון דומה ללחץ הדם כשבחנו את הצריכה של הסידן ושל ויטמין D בקרב הנשים - שרוב האמריקנים מקבלים בעיקר דרך מוצרי חלב.
החוקרים ציינו כי סידן וויטמין D מתוספות לא נמצאו קשורים ללחץ דם.
לא ברור מממצאי המחקר מדוע התוספות לא הראו השפעות חיוביות על לחץ הדם אך גם מחקרים אחרים גילו ירידה גדולה יותר בלחץ הדם ממזון לעומת תוספות, הדגישו החוקרים.
הראיות מציעות כי "פרופיל תזונתי מלא" של מזונות חשוב בהבט של ההשפעה על לחץ הדם.
עם זאת, הסידן עצמו משחק תפקיד חשוב בקשר בין מוצרי חלב דלי שומן ללחץ דם נמוך יותר.
כאשר החוקרים פירקו לגורמים את הסידן, ההשפעה החיובית שנראתה ממוצרי חלב דלי שומן הופחתה במידה רבה - מה שהצביע על כך שלסידן חלק חשוב בקשר.
המחקר כלל 28,886 נשים אמריקניות בגיל העמידה שמילאו שאלונים בנושא תזונה בתחילת המחקר. לאורך 10 שנים, 8,710 נשים פיתחו לחץ דם גבוה, אך הסיכון היה נמוך יותר ב-11% בקרב אלו שצרכו את הכמות הרבה ביותר של מוצרי חלב דלי שומן בהשוואה לאלו שצרכו את הכמות הקטנה ביותר.
מצד שני, מוצרי חלב וחלב עתירי שומן לא העניקו יתרון בהיבט זה. ייתכן, כתבו החוקרים, כי השומן הרווי שבחלב המלא מבטל את היתרונות של הסידן או של חומרים מזינים אחרים שבמוצרי החלב על לחץ הדם.
הקווים התזונתיים המנחים בארצות הברית קוראים לאמריקנים לשאוף לשלוש מנות של מוצרי חלב ביום. ממצאי המחקר הנוכחי תומכים בהמלצות אלו ומדגישים את החשיבות של מוצרי חלב דלי שומן.
המחקר מומן על-ידי המוסד הלאומי לבריאות והחוקרים לא דיווחו על ניגוד אינטרסים.