תזונאים טוענים כי החששות הבריאותיים סביב שמן הקנולה הנפוצים באינטרנט הם נטולי יסוד.
המידע המוטעה לגבי בטיחות שמן הקנולה נובע מהעובדה כי לפני שנים, השמן הופק מצמח ה-rapeseed. שמן מ-rapeseed מכיל רמות גבוהות מאוד - 30%-60% - של חומצה ארוקית, מרכיב שבכמויות גדולות עלול להיות רעיל לבני אדם.
צמח הקנולה פותח על-ידי הכלאה טבעית מצמח ה-rapeseed בתחילת שנות ה-70, וכיום שמן הקנולה מיוצר מצמחי קנולה ולא מצמחי rapeseed.
בצמח הקנולה ישנן רמות נמוכות מאוד של חומצת ארוקית. על-פי ארגון המזון והתרופות (FDA) שמן קנולה מכיל רמות חומצה ארוקית בטווח של 0.3% עד 1.2%. רמה זו היא נמוכה ביותר מהרמה המותרת שקבע הארגון.
שמן קנולה מכיל כמויות נמוכות של שומן רווי ואחוז גבוה של שומן חד לא רווי. לכן, זוהי בחירה בריאה ובטוחה כשמדובר בשמנים.