אירועי הקרה הקשים שהיו במהלך החורף המיטו אסון כלכלי על חלק גדול מהחקלאים, אולם יש שנהנים מהם, בעיקר בענפי הפירות הנשירים שזקוקים לטמפרטורות נמוכות. לאחר החסד שעשתה הקרה לתותים, מתברר שגם חבריהם האדומים, הדובדבנים, נהנים אף הם.
מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות, אילן אשל, מסר שהיבול בענף הדובדבן צפוי להגיע ל-4,500 טון. עם זאת, היבול הגבוה יוצר בעיה בענף מאחר שכושר הקליטה של השוק הישראלי מגיע לכ-4,000 טון מקסימום, בעונה הקצרה הנמשכת חודשיים בלבד במאי ויוני.
על-מנת להתמודד עם עודף הדובדבנים שנוצר בענף, יוזם ארגון מגדלי הפירות ייצוא של כ-500 טון דובדבנים שגודלו על-ידי מגדלים דרוזים ברמת הגולן לסוריה וירדן. הייצוא צפוי להתבצע במתכונת של ייצוא התפוחים מהמגדלים הדרוזים שמתבצע כבר שנה שלישית ברציפות בהצלחה גדולה ולשביעות רצונם של כל הצדדים. בימים אלו מקדם ארגון מגדלי הפירות את קבלת האישורים לביצוע הייצוא ממשרדי הממשלה הרלוונטיים: חקלאות, ביטחון, חוץ ואוצר. אשל הביע תקווה שקבלת האישורים תושלם במועד.
מאחר שהבשלת הדובדבנים בישראל מקדימה את אירופה, בכוונת המגדלים לייצא דובדבנים בתחילת העונה לרוסיה ומדינות נוספות לפני שהיבולים המקומיים יגיעו לשווקים, אולם יצוא זה לא ייתן פתרון מלא לעודפים.
לדברי אשל, שילוב של יצוא דובדבנים מוגבר למזרח אירופה ולרוסיה, לפני תחילת העונה במדינות אלו, ובנוסף - מאמצים לייצא דובדבנים מזרחה יכולים להפחית עודף הפירות.