|
לשמירה על הלב [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
|
|
"הבצלים והשומים... כל אלו מאכלים רעים הם. אין ראוי לאדם לאכול מאלו אלא מעט עד מאד". | |
|
|
|
בצל ושום למניעת סרטן
|
יפעת גדות
|
חוקרים גילו כי אנשים שהתזונה שלהם עשירה בבצל ובשום נמצאים בסיכון נמוך באופן משמעותי למספר סוגים של סרטן מאלו הנמנעים מהם
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
גלולה המכילה תמצית של שום אורגני, ויטמינים וחומרים מזינים אחרים יכולה להאט התקדמות של טרשת עורקים. אלו ממצאי מחקר ראשוני.
המחקר כלל 65 משתתפים (הגיל הממוצע: 60) שהיו בסיכון בינוני למחלת לב. המשתתפים קיבלו גלולת פלצבו (תרופת דמה שאינה מכילה חומר רפואי אך מבחינה פסיכולוגית משפיעה כתרופה) או גלולה שהכילה תמצית שום אורגני, ויטמין B12, חומצה פולית, ויטמין B-6 ו-L ארגינין (חומצת אמינו) למשך שנה. 58 משתתפים סיימו את המחקר.
המשתתפים עברו בדיקות כולסטרול ובדיקות דם אחרות בכל שלושה חודשים. הם עברו גם סריקות לב בתחילת המחקר ובסופו.
טרשת העורקים החריפה פחות אצל חולים שנטלו את הגלולה שהכילה שום וויטמינים בהשוואה לאלו שקיבלו את הפלצבו.
גילם של המשתתפים, המין, רמת טרשת העורקים בתחילת המחקר, לחץ דם גבוה, רמות כולסטרול גבוהות ותרופות לטיפול בסוכרת לא השפיעו על התוצאות.
- החוקרים - מהמוסד למחקר ביו-רפואי של לוס אנג'לס במרכז הרפואי של אוניברסיטת קליפורניה.
לא ברור עדיין איזה מרכיב בגלולה היה המשפיע ביותר, אך החוקרים משערים כי תמצית השום האורגני היא שסיפקה את היתרון המשמעותי ביותר, למרות שמרכיבים אחרים הורידו אולי את רמות ההומו-ציסטאין בדם, חומצת אמינו הקשורה לסיכון גבוה יותר למחלות לב.
החוקרים קוראים למחקרים מקיפים יותר שיבדקו את היכולת הפוטנציאלית של השום יחד עם ויטמינים נוספים להאט הסתיידות עורקים. הממצאים הוצגו בכינוס של איגוד הלב האמריקני שהתקיים בבלטימור.
המחקר מומן על-ידי "Wakunaga of America", המייצרת את גלולת השום בה השתמשו החוקרים. לחוקרים הייתה שליטה מלאה על תכנון וביצוע המחקר.