|
כוס קקאו לטיפול בסוכרת
|
יפעת גדות
|
חוקרים גילו מרכיב בקקאו המקל על העורקים להתרחב נוכח דרישה גוברת לדם * חולי סוכרת בדרך כלל סובלים מבעיות של התרחבות העורקים ולכן הקקאו יכול להוריד את הסיכון שלהם לסיבוכים של הלב וכלי הדם
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
קקאו, בין אם בחטיף שוקולד מריר או במשקה חם, יכול להוריד את לחץ הדם בקרב אנשים הסובלים מעודף משקל.
אלו הממצאים ממחקר שנעשה ב-45 משתתפים בריאים עם BMI (אינדקס מסת הגוף) הקרוב לגבול שבין עודף משקל להשמנה.
החוקרים - מהמרכז למחקר מניעתי בייל - נתנו לחלק מהמשתתפים חטיף שוקולד מריר שהכיל 22 גרם של קקאו. משתתפים אחרים קיבלו חטיף שלא הכיל קקאו.
בדיקות לחץ דם ואולטרסאונד שנעשו הראו לחץ דם טוב יותר ותפקוד טוב יותר של כלי הדם לאחר שהמשתתפים אכלו את חטיף השוקולד המריר, בהשוואה לחטיף שלא הכיל קקאו.
בדומה, לחץ הדם ותפקוד כלי הדם השתפרו לאחר שהמשתתפים שתו שתי כוסות קקאו, בהשוואה לשתיית משקה שלא הכיל קקאו.
הדרך בה הקקאו הומתק הייתה גם היא חשובה. כשהקקאו הכיל סוכר, לחץ הדם ותפקוד כלי הדם לא השתפרו באותה מידה בהשוואה לקקאו שלא הכיל סוכר.
החוקרים משערים כי במשקה הקקאו הממותק, שהכיל כ-45 גרם סוכר למנה, לסוכר הייתה השפעה מנוגדת לזו של הקקאו.
- המחקר - שפורסם במהדורת יולי של העיתון האמריקני לתזונה רפואית - מומן בחלקו על-ידי חברת הרשי.
יש לזכור, כי אכילת שוקולד מרובה מדי או שתייה מרובה של קקאו אינה רעיון טוב בעיקר משום שהקלוריות שיצטברו עקב כך עלולות שלא להועיל ללחץ הדם שלכם.