אבוקדו, אגוזים ושמן זית כולם מהווים הרבה יותר מרק תוספת לארוחה. ארוחות הכוללות מזונות שומניים אלו יכולות גם למנוע אכילת יתר, משום ששומנים אלו מאותתים למוח להפסיק לאכול כשהגוף שבע.
פרמקולוגים מאוניברסיטת קליפורניה גילו כי מזונות עתירי שומן מעוררים ייצור של מרכיב מדכא תיאבון במעי הדק. חומצה אולאית - חומצת שומן לא רווי הנמצאת במזונות מסויימים, מעוררת ייצור של oleoylethanolamide, או בקיצור OEA. ה-OEA מגיע לקצות העצבים המעבירים הוראה למוח כי הגוף אינו זקוק למזון נוסף.
החוקרים מקווים כי הממצאים החדשים יובילו לאופציה טיפולית ל-30% מהאמריקנים הסובלים מהשמנה.
התגלית כי ה-OEA מפעיל רצפטורים שכבר היוו את המוקד לפיתוח תרופות מוצלחות ויעילות מבטיחה אולי פיתוח סוג חדש של תרופות נגד השמנה המבוססות על שימוש במנגנונים טבעיים השולטים בתיאבון.
במחקרים מוקדמים, החוקרים גילו כי עליה ברמות ה-OEA תורמת לירידה במשקל ולהורדת רמות הכולסטרול ורמות הטריגליצרידים.