|
העיקר שהאוכל יהיה חם [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
מחקר שוק שערך אתר המסעדות 2eat בקרב כ-100 מסעדות קובע שבסוף השבוע הקר והסוער הישראלים הוציאו כ-5.5 מיליון שקלים על הזמנת משלוחי אוכל לביתם ממסעדות.
מדובר בגידול של כ-45% בהזמנות משלוחי אוכל ממסעדות לבתי הלקוח, כאשר באזורים קרים במיוחד כמו ירושלים, צפת, רמת הגולן וכדומה, הזמנות המשלוחים גדלו אף ב-55% לעומת הממוצע היומי.
נעם שקד, מנכ"ל אתר 2eat, מציין שמסעדות רבות תגברו את מספר השליחים שהועסקו בסוף השבוע האחרון, וחלק מהמסעדות אף התקשרו עם תחנות מוניות לביצוע משלוחים, במטרה שלא לסכן את השליחים בנסיעה על אופנועים, בשל הרוחות העזות והגשמים.
על-פי נתוני האתר, יש בישראל כ-1,156 מסעדות המבצעות משלוחים לבית הלקוח, כאשר 19% מתוכן מבצעות את המשלוחים חינם ו-81% מבצעות את המשלוח בתשלום.
מבדיקות עבר שערך האתר, עולה שבתקופות קרות במיוחד, בהן יש גידול ניכור במספר ההזמנות לבית הלקוח, חלק מהמסעדות העלו בכ-50% את מחיר המינימום להזמנה.
מנות האוכל המוזמנות ביותר בימים קרים הינן תבשילי בשר, מרקים, מנות סיניות מוקפצות, המבורגר וצ'יפס - כאשר בתקופה זו יש ירידה בהזמנות של סלטים קרים, מנות קינוח וכדומה.
תופעה נוספת הבולטת במיוחד בימי החורף הקרים: הלקוחות, שמעריכים מאוד את "ההקרבה" של השליחים המגיעים לבתיהם במזג האוויר הסוער, מכבדים אותם בשתייה והטיפים גדולים מהרגיל.