|
חדשות טובות [צילום: הדר פרבר]
|
|
|
|
|
טיפ בריאות: חדשות טובות לאוהבי האגוזים.
על-פי ממצאים של מספר מחקרים, אכילת 60-30 גרם של אלת הבטונה ("פיסטוק חלבי") ביום יכולה להועיל לבריאות הלב על-ידי הורדת רמות הכולסטרול LDL ("הרע") והורדת רמות הדלקתיות בגוף.
אפשר ליהנות מחופן של אלת הבוטנה כחטיף או להשתמש בו כמרכיב במנות שונות, כמו בסלט ירקות, סלט פירות או סלט עוף, לחמניות, דגנים חמים, פילאף ורוטב פסטו.
אפשר גם לטחון את אלת הבוטנה ולהשתמש בהם כציפוי פריך לדגים או לחזה עוף ללא העור.
יש לזכור כי אגוזים עשירים בקלוריות, ולכן אין להגזים באכילתם.