|
גורם סיכון חדש [צילום: AP]
|
|
|
|
בשר אדום - מעלה את הסיכון למוות
|
יפעת גדות
|
צריכת בשר אדום ובשר מעובד קשורה לעליה בתמותה * גברים שצרכו כמות גבוהה של בשר אדום היו בסיכון גבוה ב-31% למות במהלך תקופת המחקר * נשים שצרכו את הכמות הגבוהה ביותר היו בסיכון גבוה ב-50% למות ממחלת לב
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אנשים שהתזונה שלהם כוללת כמות רבה של בשר אדום נמצאים בסבירות גבוהה יותר לפתח שלבים מוקדמים של בעיית עיניים המוכרת כניוון כתמי תלוי גיל, או בקיצור AMD, שהיא הגורם העיקרי לאיבוד ראייה בקרב קשישים. אלו ממצאי מחקר אוסטרלי חדש.
AMD מתפתח כתוצאה מנזק הדרגתי למקולה (כתם) - מבנה על רשתית העין המאפשר לנו להבחין בפרטים קטנים.
חוקרים מאוניברסיטת מלבורן, שפרסמו את ממצאי המחקר שערכו בעיתון האמריקני לאפידמיולוגיה, הסבירו כי בשר אדום מכיל מרכיבים שעלולים לגרום לנזק חמצוני ואף להיות רעילים לרשתית.
כדי לגלות את תפקיד צריכת הבשר בהתפתחות AMD, המדענים חקרו נתונים של 5,600 אנשים בגילאים 69-58 בין השנים 1990 ל-1994, שמילאו שאלונים בנושא תדירות אכילת מזונות שונים בשנה שקדמה למילוי השאלון.
נוכחות AMD נקבעה בעזרת צילום של הרשתית שנעשה בין השנים 2003 ל-2006 כשהמשתתפים היו בני 85-66, וגילתה 1,680 מקרים של שלבים מוקדמים של AMD.
הסיכוי להתפתחות AMD היה גבוה ב-47% בקרב אנשים שאכלו בשר אדום לפחות 10 פעמים בשבוע, בהשוואה לאלו שאכלו פחות מ-4.5 פעמים בשבוע - גם לאחר שנלקחו בחשבון גורמים אחרים שיכולים להעלות את הסיכון, כמו עישון והשמנה.
רמה גבוהה של צריכת בשר יכולה להיות גורם סיכון חדש לשלב מוקדם של AMD או אפילו לשמש כסמן לקבוצה של אנשים הנמצאים בסיכון גבוה מגורמים אחרים הקשורים לסגנון חיים. יחד עם זאת, החוקרים הדגישו את הצורך בנתונים מגבים ממחקרים מקיפים אחרים.