|
יין - מועיל לחולי סרטן?
|
יפעת גדות
|
חוקרים גילו שיעור הישרדות גבוה יותר בקרב חולי לימפומה ששתו יין בהשוואה לאלו שלא שתו * חקירה נוספת גילתה הישרדות של חמש שנים ללא הופעת המחלה בקרב 70% מאלו ששתו יין בהשוואה ל-65% אצל אלו שלא שתו כלל
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
צריכה קלה של יין - שוות ערך לחצי כוס ביום - לאורך זמן ממושך, תורמת לאריכות ימים. כך מבטיח מחקר חדש.
בקרב קבוצה של גברים מדנמרק שנבחרו באופן אקראי והיו תחת מעקב חוזר ונשנה בין השנים 1960 ל-2000, כחלק ממחקר בשם 'Zutphen Study', נתגלה כי צריכת יין קלה ארוכת טווח נמצאה קשורה לעלייה בתוחלת החיים של קרוב ל-5 שנים.
היתרון לא היה קשור לצריכת האלכוהול הכוללת, כך דיווחו החוקרים מאוניברסיטת ווגנינגן שבהולנד. ממצאי המחקר פורסמו בעיתון לאפידמיולוגיה ובריאות קהילתית.
על-פי הדוח שפרסמו, במהלך תקופת המעקב שנמשכה 40 שנה, 1,130 מבין 1,373 הגברים שלקחו חלק במחקר מתו בגיל ממוצע של 77.
בדומה למחקרים שנעשו בעבר, צריכה קלה של יין לאורך זמן נמצאה קשורה בצורה משמעותית לסיכון נמוך יותר למוות. החוקרים גילו כי תוחלת החיים של הגברים עם הצריכה ארוכת הטווח של היין - עד 20 גרם ליום - הייתה גבוהה ב-2.3 שנים מזו של הגברים שלא שתו.
צריכה גבוהה מזו צמצמה את היתרון. בקרב גברים ששתו יותר מ-20 גרם של אלכוהול ביום, תוחלת החיים היה ארוכה ב-1.9 שנים לעומת גברים שלא שתו.
ללא קשר לצריכה הכוללת של האלכוהול, צריכת יין נמצאה כבעלת השפעה מגנה ביותר. צריכה ארוכת טווח של 20 גרם יין ביום בממוצע, העלתה את תוחלת החיים ב-2.5 שנים בהשוואה לזו של אנשים ששתו בירה או משקאות חריפים אחרים, וב-4.7 שנים בהשוואה לזו של אנשים שלא שתו כלל.
במחקר, 70% מהיין שנצרך היה יין אדום.
הקשר בין תוחלת חיים ארוכה יותר נשאר גם כאשר החוקרים לקחו בחשבון גורמים כמו מצב סויציואקונומי, גורמים תזונתיים והרגלים אחרים של סגנון חיים.