|
עלייה בצריכת הדגה בחודש אב [פלאש 90]
|
|
|
|
|
ביום רביעי הקרוב (22.7.09) יחל חודש אב, בו נוהגים רבים משומרי המסורת בישראל לא לאכול מאכלי בשר לציון האבל על חורבן בית המקדש שהתרחש על-פי המסורת בט' באב. בארגון מגדלי הדגים צופים כי האיסור על אכילת מאכלי הבשר, בשילוב ימי הקיץ, יעלה באופן משמעותי את צריכת הדגים ע"י משקי הבית בישראל.
מגדלי הארגון, הנערכים מראש לתקופה הזו, מעריכים כי כמות הצריכה בשבוע שבין ראש חודש אב שיתחיל עד לתשעה באב תשווה לצריכת דגים של חודש מלא.
משקי ארגון מגדלי הדגים מספקים בדרך כלל כ-19,000 טון דגים בשנה. ההערכה היא כי בתקופה של הימים עד לצום ימכרו המגדלים כ-250 טון דגי קרפיון, כ-250 טון דגי אמנון, כ-100 טון דגי בורי וכ-100 טון של דגי מוסר, כסיף, באס ואדמונית - כמות שהיא כפולה ממכירה בימים שהם אינם ימי אבל.
יוסי יעיש, מזכיר ארגון מגדלי הדגים, אמר כי "ככלל, הציבור הישראלי מביע אמון רב בדגי הבריכה בתקופת הקיץ ורואה בהם מאכל קיצי אולטימטיבי. ללא ספק ימי חודש אב מהווים שיא צריכה שדומה לתקופת חגי תשרי ופסח".