|
כמות רבה מדי אינה בריאה [דוברות ברזילי]
|
|
|
|
|
|
חטיף אחד קטן של שוקולד מריר ביום יכול לשמור על רמות הורמוני הלחץ במצב מאוזן, כך לפחות מבטיח מחקר קטן שבוצע על-ידי חוקרים בינלאומיים.
חוקרים גרמנים ושווייצרים גילו כי אכילת 45 גרם של שוקולד מריר ביום במשך שבועיים הורידה את רמות הורמוני הלחץ בקרב אנשים לחוצים במיוחד. השוקולד המריר, העשיר במספר מרכיבים ביואקטיביים, תיקן בצורה חלקית גם מצבים אחרים של חוסר איזון בגוף הקשורים ללחץ.
לדברי החוקרים, מהמרכז למחקר של חברת נסטלה בלוזון שבשווייץ, המחקר מספק ראיות מוצקות לכך שצריכה יומית של 40 גרם שוקולד מריר במהלך תקופה של שבועיים מספיקה כדי לשנות את חילוף החומרים אצל מתנדבים בריאים.
המחקר, שהופיע ב-ASC's Journal of Proteome Research, מתפרסם במקביל למחקרים אחרים שהניבו ראיות מדעיות לכך שחומרים אנטי-חמצוניים וחומרים מועילים אחרים שבשוקולד המריר יכולים להוריד את גורמי הסיכון למחלות לב ולמחלות אחרות.
הניסוי בוצע ב-30 מתנדבים שסווגו על-פי מידת החרדה ממנה סבלו. החוקרים מדדו את רמות הורמוני הלחץ בדם ובדגימות שתן שנאספו מהמשתתפים מספר פעמים ביום כדי למדוד את השינויים המטבוליים. המשתתפים אכלו 20 גרם של שוקולד מריר בשעות הבוקר ושוב בשעות אחר-הצהריים.
לדברי החוקרים, לאנשים עם מאפיינים של רמות חרדה גבוהות יש פרופיל מטבולי ייחודי, והשינויים שהופיעו מאכילת השוקולד המריר נראו בבירור לאחר שבועיים, עם ירידה ברמות הורמוני הלחץ וירידה ברמות כימיקלים אחרים בדם. יש לציין כי הם לא בדקו את תחושות הלחץ של המשתתפים, אלא רק רמות של מרכיבים שונים בדם.
עורכי המחקר ציינו כי מדובר במחקר קטן ועדיין נדרש מחקר נוסף. תזונאים מזכירים כי שוקולד עשיר בשומן וכמות רבה ממנו עלולה לגרום לבעיות משקל.