משרד החקלאות ופיתוח הכפר וארגון מגדלי דגים מפרסמים לקראת חג הפסח נתונים על ענף הדגים: בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-800 גרם דגים, ואילו בחודש חג הפסח נוסקת הצריכה ל-1,400 גרם לאדם בפסח בלבד. מדובר בעלייה של 75% לעומת שאר חודשי השנה. צריכת דגי קרפיון קופצת פי שניים. הממוצע השנתי של צריכה לנפש עומד על 10 ק"ג (כ-800 גרם דגים לחודש).
השנה צפויים להימכר בתקופת הפסח כ-1,000 טון קרפיונים, כ-750 טון אמנונים וכ-300 טון בורי, בדומה לצריכה בשנה הקודמת. בנוסף, ישווקו בפסח הקרוב גם כ-400 טון דגי מוסר, כסיף, באס, אמור ואדמונית.
ישראלים מעדיפים במרבית חודשי השנה לאכול אמנון ובפסח הדג המועדף הינו קרפיון. המחיר המומלץ לצרכן (כולל מע"מ), לדג האמנון, ינוע בין 28-24 שקל לק"ג (בגדלים קטן ועד ענק). המחיר המומלץ לצרכן לדגי קרפיון ינוע בין 24-22 שקל לק"ג, נמוך במעט ממחירי השנה הקודמת, והמחיר המומלץ לצרכן לדגי בורי ינוע בין 36-26 שקל, בטווח הגדלים קטן ועד ג'מבו.
הצריכה המקומית לנפש נמוכה מאוד לעומת הצריכה במדינות אחרות, אך עם זאת, צריכת הדגים לא השתנתה לאור המיתון וניתן לייחס זאת, ככל הנראה, למרכיבים הבריאותיים של הדגים. בישראל הצריכה הממוצעת לנפש היא, כאמור, כ-10 ק"ג בשנה לעומת מדינות הים התיכון שצורכות 40-20 ק"ג לנפש, יפן בה צורכים 60 ק"ג לנפש והאמריקנים שצורכים 7-6 ק"ג לנפש לשנה.
על-פי נתוני משרד החקלאות, בשנת 2008 צרכנו כ-71,000 טון דגים, מהם כ-25,000 טון מייצור מקומי וכ-46,000 טון מייבוא (ברובו קפוא). הייצור המקומי של הענף (25,000 טון) נחלק לשלושה מקורות: חקלאות מים (מדגה) כ-20,000 טון, דייג כ-2,500 טון וחקלאות ימית כ-2,500 טון.
רוב הישראלים מעדיפים דגי אמנון (כ-8,000 טון לשנה), במקום השני הקרפיון (כ-6,800 טון לשנה), דניס (כ-2,200 טון), בורי (כ-2,160 טון), כסיף (כ-1,250 טון), סרדין כנרת (כ-440 טון), פורל (כ-430 טון) ובאס (כ-150 טון).