מנות האוכל המופיעות ביצירת האמנות המפורסמת "הסעודה האחרונה" הלכו ונעשו גדולות יותר במרוצת השנים. כך עולה ממחקר שערך צוות מאוניברסיטת קורנל. במסגרת המחקר, נבדקו 52 מהגרסאות הידועות ביותר של יצירת האמנות.
בהתאם לממצאי המחקר, בפרק הזמן שחלף מאז נוצרו הגרסאות הראשונות של "הסעודה האחרונה" (שנת 1000 לספירה) ועד לפרסומן של הגרסאות העדכניות ביותר (תחילת המאה ה-18), חלה עלייה של 69% בגודלן של המנות העיקריות. היקף הצלחות גדל אף הוא בשיעור דומה - 66 אחוזים.
לדברי פרופ' בריאן וואנסינק, מי שעמד בראש צוות המחקר, התוצאות ממחישות כי האמנות מהווה חיקוי לחיים. "במהלך אלף השנים האחרונות אנו עדים לעלייה דרמטית בייצורו ונגישותו של המזון", אמר וואנסינק. "שינויים אלה באים לידי ביטוי בגרסאות השונות של "הסעודה האחרונה" שנוצרו ברבות השנים".
לדברי הדיאטנית שרלין שונאיי, תוצאות המחקר אינן מהוות הפתעה. "מנות המזון שאנו צורכים אכן הפכו גדולות יותר עם השנים", היא מציינת. עם זאת, מוסיפה שונאיי, עדיין לא מאוחר מדי לשנות את המגמה: "העלייה בכמות המזון עיוותה את התפיסות שלנו בנוגע לאוכל. אנו כחברה, וכך גם תעשיית המזון, צריכים לשוב ולאכול מנות מזון קטנות יותר".
מקור:
BBC News (23.3.10)