ילדים שאוכלים מזונות המכילים ויטמין E נמצאים בסיכון נמוך יותר לפתח מצב עורי הנקרא אקזמה של העור. אלו הממצאים שעולים ממחקר יפני חדש. בנוסף, החוקרים גילו כי מזונות עשירים בוויטמין A לא מגנים מפני אלרגיות, למרות מחקרים מוקדמים שהראו את ההפך.
החוקרים, מאוניברסיטת אובה, מדדו את רמות החומרים בדם, שהעידו על כמות הוויטמינים שצרכו הילדים. הם התמקדו באסתמה ובאקזמה משום ששני המצבים קשורים לאלרגיה.
בקרב 396 הילדים בני 10 ו-13, 240 מהם סבלו מאקזמה, מצפצופים בריאות או מאסתמה, החוקרים לא גילו קשר בין הסיכון של הילד לכל אחד מהמצבים לרמות המרכיבים בדם הקשורים לוויטמין A.
יחד עם זאת, ילדים עם הרמות הגבוהות ביותר של מרכיבים הקשורים לוויטמין E היו בסיכון נמוך ב-67% לאקזמה בהשוואה לאלו עם הרמות הנמוכות ביותר, ואפילו אלו עם רמות מתונות גבוהות מהרגיל של המרכיב היו בסיכון נמוך דומה.
למרות שהמחקר לא הוכיח סיבה והשפעה, עורכי המחקר סבורים כי הוא מדויק יותר ממחקרים קודמים שנעשו בתחום משום שאלו הסתמכו על שאלונים שעשויים שלא להיות אמינים בגלל שהם מסתמכים על זיכרון.
פירות צהובים, אדומים וכתומים עשירים בוויטמין A ובמרכיבים הקשורים אליו, בעוד שוויטמין E נמצא בשמנים צמחיים, באגוזים ובדגנים מלאים. נכון לעכשיו, אין הסכמה לגבי הרמות הרצויות של מרכיבים אלו בדם, אך בארצות הברית ההמלצות הן על 2,000 יחידות בינלאומיות של ויטמין A לקבוצת גיל זו וההמלצות לגבי ויטמין E הן של 16 יחידות בילנאומיות.
לא ברור מדוע ויטמין E מוריד את הסיכון לאקזמה, אך החוקרים משערים כי החומרים נוגדי החמצון שבו וההשפעות שיש לו על המערכת החיסונית הם האחראים לכך.