יש הרבה כיף בחג הפסח - האביב ממשמש ובא, ריח הפריחות באוויר, מפגשים משפחתיים נעימים, ימי עבודה מקוצרים המאפשרים בילויים וטיולים, אך יחד עם זאת זהו חג בעייתי לכל שומרי המשקל, מי שרוצה לרדת במשקל לקראת בגדי הקיץ החושפים וכמובן לחולי הסוכרת הנאלצים לתמרן בין ארוחות עתירות פחמימות ופיתויים לבין הצורך לשמור על רמות סוכר מאוזנות בדם.
הקשיים התזונתיים בפסח נובעים מכמה טעמים:
- מצה אחת נחשבת לשתי מנות פחמימה ואיננה משביעה דיה.
- מציה, מצות אפויות וממולאות בכל מיני טובין - כל אלה מייצגות מאוד את החג וקשה מאוד לוותר עליהן.
- ארוחות החג (לפחות ארבע במהלך שבוע אחד) כוללות הרבה מאוד סוגי פחמימות - קניידלעך, אטריות פסח, תפוחי-אדמה, אורז (לחלקנו) וקינוחים על בסיס שוקולד, אגוזים, פירות ועוד.
- יין ו/או מיץ ענבים, לפחות בארוחת ליל הסדר - אלה עשירים מאוד בסוכרים פשוטים המקפיצים את רמות הסוכר בדם.
- טיולים ובילויים הכוללים ארוחות במסעדות ובמזללות.
חולי סוכרת יכולים להשיג רמות סוכר מאוזנות בדם אם יצליחו לחלק את מנות הפחמימות נכון במהלך היממה - בכל ארוחה עיקרית ניתן לאכול עד שתי מנות פחמימה ובארוחות הביניים - מנת פחמימה אחת (מנת פחמימה = 15 גרם פחמימות).
יש לדאוג גם בימי החג והחופש לאכול ארוחות מסודרות כל שלוש שעות על-מנת להגביר ככל האפשר את השובע ועל-ידי כך את השליטה וההצלחה בבחירות הנכונות.
חשוב גם להקפיד לשתות הרבה מים או שתייה אחרת ללא סוכר ולהכין תבשילים וסלטים על בסיס ירקות - שני אלה ימלאו את הקיבה ויעזרו לשלוט בכמות הפחמימות, כמו-כן יעזרו למנוע עצירות שעלולה להיגרם עקב אכילת המצות.
כדאי לנצל את ימי העבודה המקוצרים ומזג האוויר האביבי לפעילות גופנית ולטיולים בשבילי הארץ.