צריכת הבשר הבקר הטרי בישראל עומדת על כ-10,000 טון בשנה, אולם בערב וביום העצמאות לבדם נצרכים כ-15% מכמות זו. כמו-כן, הישראלים יצרכו כ-2,000 טון טחינה גולמית ומוצרים מבוססי טחינה בחג. כך עולה מנתונים שפרסמה חברת "אדום אדום", מותג הבשר הטרי של תנובה, לקראת החג, ומנתוני חברת אחוה, המייצרת מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה.
לקראת יום העצמאות עולה צריכת בשר הבקר בארץ באופן משמעותי בכ-300%, כאשר הנתחים הפופולריים ביותר הם אלו המיועדים לצלייה: אנטריקוט, סינטה ופילה. כמו-כן, מסתמנת עלייה של 150% בביקוש לבשר פרימיום, כדוגמת שייטל ושפיץ צ'אך. לצד עלייה זו מסתמנת עלייה חדה בביקושים גם לבשר טחון, ממנו מכינים קבבים.
באשר לטחינה, מעריכים במפעל אחוה כי היקף מכירותיה לקראת יום העצמאות יגיעו לכ-30 מיליון שקל. בניגוד לבשר האדום, אשר סגולותיו הבריאותיות מוטלות בספק, הטחינה דווקא מהווה את אחד מאבות המזון החשובים בתפריט היומי. הסיבים התזונתיים הרבים בגרעין השומשום תורמים בין השאר לשיפור תהליך העיכול בגוף ומורידים את הסיכון לחלות במחלות לב, כלי דם, סרטן המעי הגס ואף מסייעים להורדת רמת הכולסטרול בדם. אף על-פי כן, גם את הטחינה מומלץ לצרוך במתינות במהלך החג, שכן אחוזי השומן בטחינה גבוהים יחסית ומגיעים ל-59 אחוזים ל-100 גרם בטחינה גולמית. גם ערכה הקלורי של הטחינה לא נמוך, ומגיע ל-620 קלוריות ל-100 גרם טחינה גולמית.