|
חשוב להישרדות [צילום אילוסטרציה]
|
|
|
|
|
אין כל עוררין על כך שאבות אבותינו שרדו על בסיס מזון חי ולא מבושל, אך מאז ומתמיד התעוררו שאלות ותהיות לגבי בריאות המזון. מחקר שנעשה לאחרונה שופך אור על אותו פן ומראה כי למזון המבושל יש תפקיד משמעותי במונחים של התפתחות האדם.
המעבר המשמעותי מבשר חי ומירקות חיים למזון מבושל אירע לפני 1.9 מיליון שנה, וחוקרים גילו כי מוחם של בני האדם החל למעשה להתפתח בשלב זה.
בעוד שישנן ראיות המצביעות על כך שבמזון מבושל ישנם כל המרכיבים הרצויים לבריאותנו, עובדה זו לא הייתה ידועה בתקופה זו. לצורך המחקר, צוות מאניברסיטת הרווארד האכיל עכברים בבשר ובירקות חיים וכן במזון מבושל במשך 40 יום.
החוקרים עקבו אחר מסת הגוף של העכברים כמו גם אחר רמות האנרגיה שלהם וגילו כי לאלו שהוזנו במזון מבושל הייתה רמת אנרגיה יעילה יותר בהשוואה לאלו שאכלו מזון חי.
לדברי החוקרים, המחקר מוכיח כי מזון מבושל חשוב הן מסיבות תרבותיות והן מסיבות ביולוגיות מאחר שהוא מעלה את רמות האנרגיה.
המחקר, שפורסם ב-Proceedings of the National Academy of Sciences, הראה כי למרות שבני האדם בתקופות קדומות אכלו מזון חי כדי לשרוד, הרי שהבישול תרם רבות במונחים של יכולת הישרדות.
החוקרים משוכנעים כי בישול המזון הוא חלק חיוני באבולוציה של בני האדם, אך יחד עם זאת מודאגים מהדרך בה המזון נמעך, נחתך וכולי משום שהדבר משפיע על ערכו התזונתי.