|
קריטריונים אחידים [צילום: איתמר לוין]
|
|
|
|
|
הרבנות הראשית לישראל מפרסמת הנחיות חדשות הקובעות את מספר השעות בהן על משגיחי כשרות להשגיח ברשתות השיווק השונות. המינימום שנקבע הוא שעה השגחה ומחצית למרכול קטן ושמונה שעות וחצי למרכול גדול ועשיר במיוחד.
את הכללים בנושא קבעה ועדה מקצועית בראשות חבר מועצת הרבנות, הרב אברהם יוסף. הקמתה נדרשה לנוכח תלונות באגף הכשרות ובלשכת היועץ המשפטי ברבנות, מצד רבנים נותני הכשר ומצד מנהלי רשתות השיווק, שטענו לחוסר אחידות בקביעת שעות ההשגחה הנצרכות.
השוני נובע בעיקר לנוכח הימצאות סניפים דומים במאפייניהם אך שונים בתפקודם בשל הימצאותן או אי-הימצאותן של מחלקות בשר, ירקות, מעדניות וכדומה. ברבנות מקווים כי קביעת כללים אחידים בנושא תמנע תלונות מיותרות וויכוחים.
כבר כעת צופים ברבנות חריגות שנועדו להבטיח רמת כשרות מהודרת יותר, ומעריכים כי טבלת השעות החדשה תיצור אמינות, כלשונה, ביחסי משגיח-מושגח. "מצופה מהמשגיח כי במהלך שעות ההשגחה יבצע את המטלות הנצרכות על-פי הנוהל ובכפוף להנחיות הרב המקומי".