שיעור הסוכרת מסוג 2 נמוך יותר במדינות בהן אנשים רבים שותים תה שחור. אלו ממצאי מחקר חדש שתומכים במחקר קודם שהראה כי צריכת תה שחור על בסיס קבוע קשורה לירידה בסיכון לסוכרת.
החוקרים, מ-Data Mining International שבז'נבה, שוויץ, בדקו צריכה של תה שחור בשנת 2009 בחמישים מדינות בכל יבשת, והשוו אותה לשיעור הסוכרת והסרטן, כמו גם לשיעור המחלות הנשימתיות, הזיהומיות והקרדיווסקולריות (של הלב וכלי הדם) במדינות אלו.
אירלנד היא המדינה עם רמת צריכת התה השחור הגבוהה ביותר (יותר מ-2 קילו בשנה לאדם), מעט אחריה בריטניה וטורקיה. מדינות עם רמות הצריכה הנמוכות ביותר של תה שחור הן
קוריאה הדרומית, ברזיל, סין, מרוקו ומקסיקו.
ניתוח נתונים סטטיסטי הראה כי שיעור הסוכרת היה נמוך במדינות עם רמות גבוהות של צריכת תה שחור. לא נמצא קשר בין צריכת תה שחור למצבים בריאותיים אחרים כלשהם שנבחנו במחקר.
תוצאות המחקר תומכות במחקרים ביולוגיים, פיסיולוגיים ואקולוגיים קודמים שבדקו את הפוטנציאל של התה השחור בהיבט של סוכרת והשמנה, והן מספקות מידע מדעי נוסף בעל ערך ברמה העולמית.
תה שחור מכיל מספר פלבנואידים מורכבים שנמצאו קשורים למספר יתרונות בריאותיים פוטנציאליים. בתהליך החליטה משתחררים פלבנואידים אלו.
מספר חולי הסוכרת יעלה מ-285 מיליון בשנת 2010 ל-438 מיליון בשנת 2020. כך על-פי הערכות של הפדרציה הבינלאומית לסוכרת.
יש לציין כי למרות שהמחקר גילה קשר מתמטי בין צריכת תה שחור לבין שיעור סוכרת מסוג 2 הוא לא הוכיח קשר של סיבה ותוצאה.