|
מחקר מעמיק [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
מחקר גדול ומקיף שכלל קרוב לחצי מיליון משתתפים בוגרים שהיו תחת מעקב לאורך 12 שנה גילה מגמה ברורה: ככל שצריכת הקפה עלתה - כך עלה גם הסיכון למוות.
עורכי המחקר, מהמוסד הלאומי לסרטן, דנו במשמעות הממצאים ובקשר הפוטנציאלי בין שתיית קפה, צריכת קפאין וגורמים ספציפיים שונים למחלות במסגרת ראיון שפורסם בכתב העת Journal of Caffeine Research.
האפדימיולוגיה של צריכת קפאין וקשר בין שתיית קפה לתמותה באופן כללי ולתמותה מגורמים ספציפיים נבחנו לעומקם במסגרת המחקר, שחקר גורמים רבים שיכולים לתרום לקשר בין קפה, מחלות ומוות.
החוקרים בחנו את הקשר בין שתיית קפה והתנהגויות כמו עישון וצריכת אלכוהול, ההשפעות הפיסיולוגיות של הקפאין על לחץ הדם והתפקוד הקרדיאלי [לבבי] והחשיבות של ההבדלים בין השפעות הקפה לקפאין.
לאור הצריכה היומית הכמעט אוניברסלית של קפאין, המחקר מדגיש את הצורך הדחוף לניסויים אקראיים מבוקרים כדי לזהות אלו מרכיבים בקפה ובמשקאות אחרים המכילים קפאין מועילים או מזיקים לצרכנים, תחת אלו נסיבות ומה הקשר ביניהם לבין מצבים בריאותיים.