|
שקיפות וטריות [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
בשר קפוא שהופשר עולה לפעמים יותר מאשר בשר קפוא רגיל. הוא נמכר בקצביות לצד בשר טרי ודומה לו במראהו החיצוני. לדעת ח"כ
זבולון כלפה (הבית היהודי) מדובר בלא פחות מהטעיה צרכנית של הלקוחות, ובהצעת חוק טרייה הוא מבקש לשים לתופעה סוף.
על-פי הצעת חוק שיזם, יינקטו שני צעדים כדי למנוע את ההטעיה:
- מכירת בשר מופשר תתאפשר בקצביה רק אם יונח בצד הבשר הקפוא, בהפרדה מן הבשר הטרי.
- בשר מופשר לא יימכר גלוי אלא ארוז, בין היתר כדי להבטיח שההפשרה נעשתה בתנאים מבוקרים.
השפעה על המכירות
לרוב בשר קפוא (ובכללו בשר מופשר) הוא מיובא. לעיתים הוא עובר תהליך מסוים דוגמת החדרת חומרים משמרים. 60% מצריכת הבשר הפרטית והתעשייתית בישראל היא של בשר קפוא מיובא. לו היו הלקוחות קונים רק בשר טרי, ההיצע לא היה עונה לביקוש, ולכן קמעונאים מפשירים בשר קפוא כדי שלקוחות יחשבו שהבשר טרי. כ-4,500 טונות בשנה של בשר בקר מופשר נמכרים בישראל.
אגב, החוק מגדיר בשר מצונן כבשר טרי מקורר, לא מוקפא אולם רבים טועים לחשוב שזהו בשר שהופשר.
הצעת החוק הפרטית של ח"כ כלפה תמתין לאישור סופי עם הכנתה של הצעת חוק ממשלתי בעניין ושתיהן יוצמדו.