|
מנות קרב [צילום: עידן יוסף]
|
|
|
|
|
מנות-קרב מיובשות (VMD) יאפשרו לצבא האמריקני להנפיק מזון לחייליו, תוך הפחתה ניכרת במשקלו.
מרכז המחקר נאטיק של הצבא האמריקני עושה כעת ניסוי בקנה-מידה נרחב בייבוש מנות-קרב. המנות נדרשות לעמידות ארוכה בתנאים שונים של אקלים, ללא קירור.
מנות-הקרב ייוצרו בטכנולוגיה של ייבוש מהיר, שמתאימה לגבינות, לפירות, לירקות ולבשר. טכנולוגיה זו משלבת ייבוש במיקרוגל ותנאי ריק (ואקום), המאפשרים חימום הדרגתי ואחיד של המזון בתהליך מהיר ועדין, הנעשה בטמפרטורות נמוכות יחסית. כך החימום אינו הורס את המרכיבים התזונתיים של האוכל, ושומר על צבעו ועל מרקמו של המזון, שאינו מתקשה ואינו נעשה שביר.