נחמה ריבלין, רעיית נשיא המדינה ראובן ריבלין, פרסמה בדף האינטרנט של הנשיא את המתכון המשפחתי למנת הארטישוק שככל הנראה חביבה ביותר על בני משפחת ריבלין.
"בט"ו בשבט שתלנו בגינה הקהילתית במשכן הנשיא, שתילי ארטישוקים שהגיעו אלינו ממושב ניר בנים, מהמשק של נעם יעקבא. הארטישוק אהוב מאוד על בני ביתנו. בעונה אנחנו אוכלים אותו בארוחת שישי, כתוספת מרעננת ומכובדת לארוחה המשפחתית. בשלב ראשון אנחנו מחסלים את בסיסי העלים, וכשמגיעים לסוף, אנחנו מנקים את בסיס הפרח טובלים ברוטב ואוכלים", כתבה בדף הפייסבוק של הנשיא.
אז, לכל מי שמעוניין לנסות בעצמו, הנה המתכון של הגברת ריבלין:
מרכיבים לרוטב:
רוטב א':
כף מיונז, כף שמנת (או בכל כמות ביחס של 1:1)
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
עירית קצוצה
רוטב ב':
מיץ מ-2 לימונים
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום מעוכות
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
אופן ההכנה:
מבשלים את הארטישוקים כ-40 דקות בסיר ענק עם מים וחצאי לימון, עלה דפנה, מלח וגרגירי פלפל שחור. מנסים לתלוש עלה, אם נתלש בקלות- מוכן. לא לבשל יתר על המידה.
מערבבים את מרכיבי כל רוטב בנפרד. מגישים, טובלים את החלקים השונים ברוטב (כמוסבר למעלה) ואוכלים בהנאה.