אצל ילדים שאינם אוכלים ארוחת בוקר קיימת נטייה גבוהה יותר לפתח חורים בשיניים, מאשר אצל אלו שאוכלים. כך עולה (יום ג', 27.1.04) ממחקר חדש שפורסם בניו יורק טיימס.
בעוד שחורים בשיניים מהווים בעיה גדולה יותר אצל ילדים עניים מאשר אצל אלו הגדלים בבתים ממעמד הביניים, במקרה זה "אין זה תופס", כך לדברי החוקרים בעיתון האמריקני של איגוד רופאי השיניים.
"הממצא החשוב ביותר למעשה, הוא כי במשפחות במעמד הגבוה יותר, הילדים הצעירים נמצאים בסיכון גבוה הרבה יותר לפתח רקבון בשיניים, כשהם 'מדלגים' על ארוחת הבוקר", אמר מוביל המחקר, ד"ר ברוס א. דיי, רופא שיניים ואפידמיולוג (מומחה למחלות) במרכז הלאומי למניעה ושליטה במחלות.
ילדים אלו נוטים לסבול מחורים בשיניים, פי 3.5 יותר מילדים הנוהגים לאכול ארוחת בוקר. כמו-כן, ילדים אשר לא אוכלים 5 מנות של פירות או ירקות ביום נמצאים גם הם בסיכון.
הממצאים מבוססים על מחקר של בריאות השן, שנערך בין למעלה מ-4,000 ילדים, בגילאים שנתיים עד 5, שלקחו חלק בסקר רחב של בריאות הציבור.
לילדים נערכו בדיקות שיניים, והוריהם נתבקשו לענות על סדרת שאלות בנושא הרגלי האכילה של ילדיהם.
במשך שלושת העשורים האחרונים, מציין המחקר, הבעיה של ריקבון בשיניים אצל ילדים אמריקנים ירדה באופן משמעותי.
ידוע כי ילדים בגיל ההתבגרות 'המדלגים' על ארוחת הבוקר, מפצים עצמם על-כך באכילת חטיפים במהלך היום, לעיתים קרובות חטיפים עשירים בסוכר, ובכך מעלים את הסיכון לפתח ריקבון בשיניים. אותו הדבר נכון גם לגבי ילדים צעירים יותר, אומר ד"ר דיי.
החוקרים מציינים, כי יתכן והממצאים מפתיעים לגבי העובדה כי ילדים ממשפחות בעלות הכנסה נמוכה אינם סובלים באותה מידה מבעיות שיניים, בהשוואה לאלו ממשפחות בעלות הכנסה גבוהה שלא ניתנה להם ארוחת בוקר.