משרד הבריאות לא מצא חריגות מהותיות בביקורת שערך במפעל סלטי צבר בקריית גת. הביקורת בוצעה (יום ד', 30.11.22) על-ידי צוות של שירות המזון של משרד הבריאות בעקבות הריקול שנעשה על-ידי חברת צבר בעקבות סלמונלה במוצרים.
הבקרה נמשכה עד שעות הערב.
בבקרה עלה כי, המפעל מבצע בקרות שוטפות של סלמונלה, ומשתמש בחומרי גלם רק לאחר דיגום תקין. עוד נמצא כי בחודש האחרון בוצעו מעל 200 בדיקות לנוכחות סלמונלה.
ממשרד הבריאות נמסר כי לטענת המפעל נראה שטחינה, שהיא חומר גלם בתהליך הייצור, נמצאת בחשד גבוה לנוכחות הסלמונלה ואולם על-פי הבדיקה שנעשתה היום על-ידי שירות המזון של משרד הבריאות לא נמצאה הוכחה מעבדתית לכך. על כן לא ניתן לקבוע,נכון לשלב הזה, מהו מקור הזיהום.
"המשרד הנחה את המפעל לבחון מקורות זיהום נוספים, ולהגיש למשרד הבריאות המשך תחקיר מפורט (תחקיר שורש) ומנומק", לשון ההודעה.