בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
|
המוצר שפיתחו הסטודנטים- ProteinChick [צילום: שקד קטצלניק]
|
|
|
מנצחים סטיגמות: מעובד, בריא וטעים
|
שתי קבוצות סטודנטים מהטכניון זכו בתחרות אירופית לפיתוח מזון בריא בעל חיי מדף ארוכים ● פיתחו אומלט טבעוני להכנה מהירה וחטיף טבעוני בטעם פלאפל
|
|
הסרטון מדגים בקצרה את הפיתוח
|
|
[צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון]
|
|
|
|
|
|
|
|
בתמונה משמאל: צוות Omletofu. מימין לשמאל, יושבים: ראוף נסייר ונטע שמעוני; עומדות: קרולין חלי, נועה בן דויד ועדן פרינדליך (לא נמצאת בתמונה: יעל פרידלר) | |
|
|
|
|
שתי קבוצות סטודנטים מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון זכו בשני המקומות הראשונים בתחרות הבינלאומית Food Solutions של הרשות האירופית לחדשנות EIT. הקבוצות הזוכות פיתחו אומלט טבעוני להכנה מהירה וחטיף טבעוני בטעם פלאפל בהנחייתם של פרופ' מאיה דוידוביץ'-פנחס, פרופ' אבי שפיגלמן ופרופ' אורי לזמס. השנה התמקד הפרויקט בכמה מהאתגרים המרכזיים של תעשיית המזון ובהם פיתוח מזון מעובד לבריאות (Processing4health). לדברי פרופ' דוידוביץ'-פנחס, "השיח הציבורי והתקשורתי בתחום המזון מציג את המזון המעובד כדבר מזיק לבריאות, וזאת לעומת ה'טבעי' וה'טרי' שהפכו למילות קסם. התפיסה הזו איננה מדויקת, כי מזון טבעי אינו מנצל תמיד באופן מיטבי את הנוטריינטים והוא עלול להתקלקל במהירות וכך להגדיל בזבוז מזון. למעשה, בראי ההיסטוריה, עיבוד מזון סייע לבני האדם לנצל את הטבע טוב יותר ולהתפתח. כיום, עיבוד מזון, שנעשה בחוכמה ועל בסיס הבנה מדעית מעמיקה, הוא דווקא הדרך למזון בריא, בטוח יותר ועם חיי מדף ארוכים שתורמים גם לנוחות השימוש וגם לקיימות שרשרת המזון". שתי הקבוצות הזוכות בחרו באתגרים הקשורים במוצרים בעלי חיי מדף ארוכים וערכים תזונתיים גבוהים עבור צרכנים טבעוניים. לדברי פרופ' אורי לזמס, "עבור הסטודנטים זאת התנסות חשובה מאוד בעבודה יישומית על אתגרים ממשיים בתעשיה, והעבודה מתנהלת בפורמט של 'למידה מבוססת-פרויקט'. הסטודנטים נדרשים לפתח מוצר, לגבש תוכנית ייצור ותוכנית עסקית ולהציג את ה'חברה' בפני שופטים מקצועיים במסגרת תחרותית, כך שהתהליך כולו דומה מאוד להקמת סטארטאפ בעולם האמיתי". קבוצת OmeleTofu, שזכתה במקום הראשון, פיתחה אומלט טבעוני עתיר חלבון להכנה מהירה (בסגנון "מנה חמה"). המנה מבוססת על טופו מיובש בהקפאה ואינה מצריכה קירור, והכנתה דורשת רק הוספה של מים רותחים והמתנה של כחמש דקות. מאחר שהמנה מיוצרת באמצעות ייבוש בהקפאה, הערכים התזונתיים שלה אינם נפגעים בתהליך. חברי הקבוצה הם סטודנטים לתארים מתקדמים בטכניון - יעל פרידלר מהפקולטה להנדסת תעשיה וניהול ועמיתיה בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון נטע שמעוני, עדן פרוינדליך, נועה צין בן דויד, ראוף נסייר, עדן פרוידנליך וקרולין חלי. את הרעיון הגה שחר, בן הזוג של נטע, ששאל אותה אם יש אפשרות לפתח חביתה טבעונית.
|
|
הסרטון שהציגה הקבוצה בתחרות
|
|
|
|
|
[צילום: שקד קטצלניק]
|
|
|
בתמונה: המוצר שפיתחו הסטודנטים- ProteinChick | |
|
|
|
במקום השני בתחרות זכתה קבוצת Proteinchick, שפיתחה חטיף טבעוני בריא בטעם פלאפל. החטיף החדשני מבוסס על גרעיני חומוס ועל מי החומוס - תוצר לוואי שבדרך כלל מושלך כפסולת. בקבוצה חברים שלושה סטודנטים בשנה האחרונה ללימודיהם בפקולטה - ארי יולס, מיכל חלפון ושקד קטצלניק, והשף אדם קלינברג מבית הספר "בישולים". הארבעה מסבירים כי כיום יש בשוק דרישה גבוהה לחטיפים טבעוניים, נטולי גלוטן ודלי שומן העשירים בחלבונים ובסיבים תזונתיים, וכי הדרישה גדולה במיוחד בקרב אנשים הסובלים ממגבלות תזונתיות שונות. החטיף שפיתחה הקבוצה מספק תחושת שובע וזאת ללא מינון גבוה של נתרן ופחמימות, וגם כאן מדובר במזון יבש הנשמר לאורך זמן. שתי הזכיות מצטרפות לארון הגביעים ולמסורת המרשימה של הצלחות קבוצות הטכניון בתחרות Food Solutions. בשנים קודמות זכו במקום הראשון בתחרות זו פיתוחים מקוריים של סטודנטים בטכניון ובהם לאבנה טבעונית המבוססת על שיבולת שועל, מעדן יוגורט מבוסס סויה, עוגת שוקולד אישית דלת סוכר, פלאפל מועשר בספירולינה וטכנולוגיה למניעת קלקול מיצים טבעיים.
|
|
המוצר שפיתחו הסטודנטים- ProteinChick [צילום: שקד קטצלניק]
|
|
|
|
תמונה קבוצתית. מימין לשמאל, שורה ראשונה: פרופ' אורי לזמס, מיכל חלפון, ארי יולס, עדן פרינדליך, קרולין חלי, נטע משעוני, נועה בן דויד וראוף נסייר; שורה שנייה: פרופ' אבי שפיגלמן ופרופ' מאיה דוידוביץ-פנחס [צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון]
|
|
|
|
המוצר שפיתחו הסטודנטים – Omletofu [צילום: קרוליין חלי]
|
|
|
|
תאריך:
|
26/12/2022
|
|
|
עודכן:
|
26/12/2022
|
|
יפעת גדות
|
מנצחים סטיגמות: מעובד, בריא וטעים
|
|
עשרות אלפים הגיעו למרכז שפירא, משם החל מסע הלוויה של הרב חיים מאיר דרוקמן שנפטר אמש בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים. בכירים במערכת הפוליטית הגיעו להלוויה בהם: נשיא המדינה יצחק הרצוג, רה"מ המיועד נתניהו, רה"מ לשעבר בנט, שר הביטחון גנץ, יו"ר הכסנת יריב לוין. משטרת ישראל נערכה כבר משעות הבוקר באמצעות חסימת כבישים באזור כבר מהשעה 7:30 בבוקר.
|
|
|
פרקליטות המדינה יוצאת בחריפות חסרת תקדים (25.12.22) נגד מה שהיא מתארת כ"השתלחויות ומתקפות מילוליות ופיזיות נגד אנשי מערכת אכיפת החוק". למרות שהדברים אינם נאמרים במפורש, הם מכוונים בראש ובראשונה להתקפות על צוותי החוקרים והתובעים במשפטו של בנימין נתניהו, שהגיעו לשיאם בדבריו של יאיר נתניהו בסוף השבוע.
|
|
|
יו״ר מפלגת הציונות הדתית, ח״כ בצלאל סמוטריץ׳, אמר כי בשנים האחרונות זכה לחסות בצילו של הרב דרוקמן, וללמוד הנהגה ציבורית מחוכמתו, מענוותנותו, מצידקתו ומהנהגתו.
|
|
|
הרב חיים מאיר דרוקמן, שנחשב לזקן רבני הציונות הדתית, הלך לעולמו בגיל 90. בשבועות האחרונים התדרדר מצבו הרפואי לאחר שלקה בקורונה והערב (יום א', 25.12.22) נפטר בבית החולים בירושלים. הלוויתו של הרב דרוקמן תצא ממרכז שפירא בשעה 12:00 (יום ב', 26.12.22) ותסתיים בבית העלמין במשואות יצחק.
|
|
|
חברת חופרי המרכז תובעת מחברת ההר לקבלנות ובנייה 3.7 מיליון שקל, בטענה להפרת הסכם לפיו אמורה הייתה לספק לה כורכר לצורכי מילוי בעבודות בנייה בשדה דב. התביעה הוגשה (25.12.22) לבית המשפט המחוזי בבאר שבע.
|
|
|
|