יש מדינות שבוחנות את ההווה, ומסוגלות גם לתכנן בהתאם לכך את העתיד בתחומים שלעיתים במקומות אחרים, כמו בארצנו הקטנטונת למשל, נדחקים אל השוליים.
בזמן שהצעירים בטייוואן נמשכים יותר ויותר להמבורגרים ולצ'יפס מן המערב, חוקרים ממשלתיים מנסים לפתות אותם לוותר על מאכלים אלו בעזרת מזון מעט יותר מסורתי: אורז - אך בצבעי הקשת.
המוצר האסיאני העתיק יהיה זמין בקרוב בורוד, ירוק, צהוב וסגול, כל אחד עם התמריץ התזונתי שלו, כך על-פי יחידת החקלאות 'Hualien' שבמזרח טייוואן.
הצבעים מקורם במזונות בריאים ולא בצבעים, מדגישים החוקרים. המטרה היא למעשה "להרוג שתי ציפורים במכה אחת", כלומר, לאכול את האורז יחד עם פירות וירקות.
האורז הצהוב מקבל את צבעו מן הכורכום, צמח תבלין שרבים מאמינים כי הוא נוגד חמצון שיכול לסייע במניעת סרטן.
האורז הירוק מקבל את הגוון המיוחד מקליפת הדלעת המזינה, הנמצאת בשימוש לעיתים קרובות במרקים האסיאנים ובמנות של הירקות המוקפצים. הוורוד מקבל את צבעו מעגבניות והסגול מתערובת של ירקות.
החוקרים מקווים לפתח 14 צבעים כך שאנשים יוכלו להנות מגוונים שונים של אורז בכל יום במשך שבועיים.
משרד החקלאות של הממשלה הטייוואנית החל לנסות ולפתח את המוצר לפני כשנה, זאת לאור העובדה כי ילדים רבים באי האמיד והמתועש מעדיפים, כאמור, אוכל מערבי על קערת אורז.
האורז הצבעוני צפוי להגיע לחנויות באמצע השנה הבאה ומחירו יהיה כפי הנראה כפול משל האורז הרגיל.