יו"ר ועדת השיווק של איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, אברהם קרינגל, מדווח כי חל גידול בקונים מוצרים כשרים.
סקר שערך לאחרונה איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים גילה כי 65% ממשקי הבית במגזר היהודי בישראל מקפידים כיום על כשרות מוצרי המזון שהם קונים, זאת בהשוואה ל-63% שציינו כך בסקר הקודם שנערך לפני ארבע שנים (אוגוסט 2001).
הסקר נערך באמצעות מכון גיאוקרטוגרפיה.
עוד עולה מן הסקר כי 66% מהמקפידים על כשרות, מסתפקים בכשרות של הרבנות הראשית, בהשוואה ל-74% שהסתפקו בכשרות זו לפני ארבע שנים.
קרינגל ציין כי ישנה עלייה של המקפידים על כשרות "מהדרין" ואינם מסתפקים בכשרות של הרבנות הראשית. כמו כן, גדל הפיזור של המקפידים בין סוגי הכשרויות.
בין הכשרויות של "המהדרין", בולטות הכשרויות של הבד"צ (עדה חרדית), הכשרות של הרב לנדא והכשרות של הרב רובין.