הישראלים צורכים כ-3,600 טון דבש בשנה ומחזור המכירות השנתי מוערך בכ-100 מיליון שקל. כך מסרה (ד', 28.9.05) מועצת הדבש לקראת החגים.
לדברי שחר טנא, מנכ"ל מועצת הדבש, כ-40% ממכירות הדבש השנתיות הינן בתקופה שלפני ראש השנה. בישראל פועלות כיום כ-90,000 כוורות מורשות ברחבי הארץ ומתוכן כ-60,000 כוורות מוצבות בגידולים חקלאיים לצורך האבקה.
בישראל ישנם כ-450 דבוראים, מתוכם 150 מגדלים גדולים ומרכזיים עם תשתית לוגיסטית לנדידה. כל כוורת מייצרת כ-45 ק"ג דבש בשנה ורדיית הדבש הינה בעיקר בין החודשים מאי-אוגוסט. דבורת הדבש בישראל היא מזן איטלקי ובסיוע קק"ל הדבוראים נוטעים 100,000 צמחי צוף מדי שנה.
סוגי הדבש הידועים והנפוצים הם: דבש הדרים ודבש מפרחי בר, אולם בשנים האחרונות ישנה פריחה בסוגי דבש מיוחדים, כגון: דבש אקליפטוס, אבוקדו, שיזף, זעתר, אזוב, קורנית, דרדר, שלמון, אשל ודבשים שמזוהים עם אזור גיאוגרפי מיוחד.
המאפיינים המבדילים בין דבש לדבש הם הצבע, הטעם והארומה הנובעים מסוג חומצות האמינו והפרולן.