יום העצמאות או כפי שהוא ידוע בשמו השני - "חג המנגל", הוא היום החביב על אוהבי הבשר "על-האש". לקראת ההסתערות על דוכני הבשר, יצאה חברת "טיבון ויל" לברר מהן העדפותיו של הישראלי ביום זה.
מהסקר עולה, כי עם ישראל עונה להגדרה "עם המנגל", כאשר 40% מהישראלים נוהגים לעשות על האש יותר מפעם בחודש. 16.3% נוהגים להדליק את המנגל פעם בחודש.
הישראלי הממוצע צולה בממוצע בארוחה מעל 3 ק"ג בשר. כשליש מהמבלים במנגל (31.8%) אוכלים בין 3-4 קילוגרם בשר, ו- 20% אוכלים למעלה מ- 5 ק"ג בשר.
באשר להרגלי האכילה, מגלה הסקר כי הישראלי שומר על נימוסים, ומעדיף (57.7%) לאכול בצלחת. 19.5% בפיתה, ל- 10.1% אין צורת אכילה מועדפת, 8.4% מהשיפוד, ו- 2.2% בלבד אוכלים בידיים.
מנפנפים יותר בבית:
60.5% מהישראלים מנפנפים באזור הבית. 37.1% מעדיפים לעשות על-האש בחצר הבית, 11.8% בתוך הבית ו- 11.6% במרפסת/על הגג.
35.6% מנפנפים בטבע. כ- 13% מנפנפים בפארקים (5.7% בפארק הלאומי בר"ג, 1.5% פארק פרס בחולון, 0.2% פארק אשקלון 4.8% פארק הירקון ו- 0.7% בגן סאקר בירושלים), 7.9% חוף הים, 3.9% כינרת, 4.8% שטח פנוי בטבע ו- 2.6% בכרמל.
הסטייקים במקום הראשון
כרבע מהישראלים אוהבים לאכול סטייקים. במקום השני (16.4% - קבב, במקום השלישי (11.3%) - המבורגר. למקום הרביעי הגיע בשר הכבש (5.7%), אחריו - בשר בקר והודו אדום (3.9%) ו- 2% בלבד אוהבים לאכול נקניקיות.