מחלת קרוהן היא מצב כרוני בו מערכת העיכול - בדרך כלל המעי הדק או המעי הגס, הופכים להיות דלקתיים. הגורם למחלת קרוהן אינו ידוע, אך הסברה היא כי הוא מושפע מגורמים גנטיים, מהמערכת החיסונית ומגורמים סביבתיים.
'הקרן לקרוהן ודלקת המעי הגס של אמריקה' ממליצה על תזונה המותאמת באופן אישי, שפותחה על-ידי המטופל והרופא. דיאטה זו צריכה להיות 'תפורה' למצב הספציפי של החולה, כולל איזה חלק של מערכת העיכול מושפע מהמצב. מאחר והסיכון להתייבשות אצל אנשים החולים במחלת קרוהן הוא גבוה, מומלץ לשתות כמות רבה של נוזלים, במיוחד במזג אוויר חם.
מומלץ לנהל יומן תזונה במטרה לגלות אלו מזונות עלולים לעורר את התסמינים. שמירה על תזונה בה קיים פיקוח על גודל המנות, כמויות מאוזנות של פרוטאינים, קלוריות וחומרים מזינים, הכוללת מזונות מכל קבוצות המזון, יכולה לעזור בהקלה על תסמיני מחלת קרוהן.