המרכז הרפואי תל אביב, פותח סדנה ייחודית, ראשונה מסוגה בארץ, בשם "הקדירה הבריאה", שמשלבת בישול מעשי עם שיחה והדרכה בנושאי תזונה בריאה עבור אנשים המתמודדים עם מחלת הסוכרת, על-מנת לאפשר להם איכות חיים טובה לאורך זמן.
במסגרת הסדנה, ילמדו תכנים תזונתיים המיוחדים לאנשים המתמודדים עם הקשיים הכרוכים במחלה זו כמו: ארגון סדר יום אישי סביב אכילה בריאה וטעימה, מתן דגש לארוחות לכל המשפחה, תמיכה ומענה לקשיים ושאלות המתלווים לבעיות רפואיות ועוד.
תזונה נכונה, הינה חלק בלתי נפרד ממניעה וטיפול בסוכרת ובמצבים נוספים הקשורים בה כגון: יתר לחץ דם, עודף שומנים בדם ועודף משקל. אימוץ אורח חיים בריא המשלב תזונה נכונה, מזון בריא ופעילות גופנית, תורם לשמירה על הבריאות, מניעת מחלות ולאיכות חיים. הבנת יסודות התזונה הנכונה, בחירה במזונות ובאופני בישול מתאימים, וכן השימוש היומיומי בהם כמזונות ותבשילים זמינים, טעימים ומשביעים בתפריט - הינה משימה מלאת משמעות בחיים המודרניים. סביבה הים-תיכונית מגדלת ומצמיחה שורשים מסורתיים של בישול עשיר בירקות, פירות, שמן זית, דגנים מלאים וקטניות. תזונה כזו נמצאה כמפחיתה סיכון לתחלואה ותורמת לאיכות ואריכות חיים.
במסגרת הקבוצה, המתקיימת במסגרת המכון לאנדוקרינולוגיה, יודגמו טכניקות בישול ועקרונות תזונה, שישתלבו באופן מהיר, טעים וקל, בצלחת היומית ובתפריט השבועי. הקבוצה כוללת התנסות אישית-חווייתית של המשתתפים בבישול ושיחה, וכמובן - "סעודה" מעשה ידי המשתתפים. הקבוצה מונחית על-ידי: לימור בן-חיים, דיאטנית קלינית במכון לאנדוקרינולוגיה, המתמחה בעבודה עם חולי סוכרת ואילת ברק, עובדת סוציאלית MSW, המומחית בבישול ושף.
מספר מפגשים: 8 מפגשים, אחת לשבועיים, בימי רביעי אחר-הצהריים. מספר המשתתפים: עד 15 אנשים בסדנה.
משך כל מפגש: שעה וחצי. מיקום: המכון לאנדוקרינולוגיה, מגדל האשפוז ע"ש אריסון, קומה 13.
הסדנה אינה כלולה בסל הבריאות ועלותה: 1,008 שקלים ליחיד, לבן / בת-זוג - 672 שקלים.
לרגל יום הסוכרת העולמי שמתקיים החודש (נובמבר 2011), המכון לאנדוקרינולוגיה שבמרכז הרפואי תל אביב מזמין חולי סוכרת להתנסות ב"טעימה חינם" של קבוצת הבישול. הפעילות תתקיים במכון האנדוקרינולוגיה ביום שני, כ"ד חשון תשע"ב, 21.11.11, בין השעות 16:45-15:30 או בין השעות 18:15-17:00. מספר המקומות מוגבל.